Στην τελική ευθεία εισέρχεται το project ‘’ΑΕΕΑΠ’’ της Fourlis. Η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 173,5 εκατ. ευρώ πήρε χθές και τις τελικές εγκρίσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στόχος είναι να δραστηριοποιηθεί αμιγώς σε ακίνητα λιανικής αγοράς μεγάλης επιφάνειας (“Big Bοxes”) και υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσω της απόκτησης νέων ακινήτων και εκτός oμίλου (σ.σ. η ‘’μαγιά’’ για την εταιρεία προέρχεται από το real estate του ομίλου) πράγμα που σημαίνει και σε logistics.

Σημειωτέον ότι η νέα ΑΕΕΑΠ πρίν ακόμη από τη σύστασή της έχει προχωρήσει και στο πρώτο μεγάλο deal και μάλιστα σε ένα project πρώτης γραμμής όπως είναι αυτό του Ελληνικού με τη Lamda Development.

  • H Trade Estates είναι αυτή που θα ‘’τρέξει’’ την επένδυση ύψους 55 εκατ. ευρώ για το νέο retail park που θα κάνει ο όμιλος Fourlis εντός του εμπορικού κέντρου της Βουλιαγμένης στο Ελληνικό.

Στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ συμπεριλαμβάνονται όλα τα υφιστάμενα ιδιόκτητα ακίνητα του Ομίλου τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της Λιανικής Οικιακού Εξοπλισμού (ΙΚΕΑ), τα κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας στο Σχηματάρι και τα Οινόφυτα, καθώς και επενδυτικό ακίνητο λιανικής του Ομίλου στην Ελλάδα.

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here