Ξεκίνησε να λειτουργεί η πρώτη κλινική για φαρμακευτική κάνναβη στη Βρετανία. Ονομάζεται Sapphire Medical Clinic και δημιουργήθηκε από ομάδα ειδικών γιατρών με σκοπό να παρέχει φροντίδα σε ασθενείς, που πάσχουν από προβλήματα όπως χρόνιο πόνο, ημικρανία και ινομυαλγία.

Η ιατρική ομάδα περιλαμβάνει ειδικούς στην νευρολογία (ενηλίκων και παιδιών), την παρηγορητική φροντίδα, την ψυχιατρική, τη γαστρεντερολογία, την οξεία γενική ιατρική και τον νευροπαθητικό πόνο. Καλύπτει την πολυεπιστημονική προσέγγιση που υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) της Βρετανίας για τη συνταγογράφηση της ιατρικής κάνναβης.

Η κλινική που βρίσκεται στη οδό Harley του Λονδίνου θα λειτουργεί κατά κύριο λόγο σε βάση δεύτερης γνώμης, σύμφωνα με την οποία οι ασθενείς θα μπορούν να παραπέμπονται από τον οικογενειακό τους γιατρό  ή γιατρό νοσοκομείου, οι οποίοι μπορούν να παραπέμπουν τους ασθενείς μέσω του Ίντερνετ.

Ο Δρ. Mikael Sodergren, Διευθύνων Σύμβουλος και επιστημονικός επικεφαλής της κλινικής, ισχυρίζεται ότι οι υπηρεσίες της θα είναι μια «σωτηρία λύση για τους γιατρούς που έχουν ασθενείς, που θα μπορούσαν να ανακουφιστούν από προϊόντα με βάση την κάνναβη, αλλά δεν έχουν τις γνώσεις ή την εμπειρία να τη συνταγογραφήσουν οι ίδιοι».

Η νέα ιατρική ομάδα της κλινικής ανακοίνωσε επίσης ότι έχει δημιουργήσει το πρώτο εθνικό μητρώο ασθενών στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα προϊόντα με βάση την κάνναβη. Το μητρώο θα παράσχει σημαντικά στοιχεία καθώς το πεδίο της φαρμακευτικής κάνναβης εξελίσσεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα επιτρέψει στους κλινικούς ιατρούς να βασίζουν τα πρότυπα συνταγογράφησης με βάση τα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία, ενώ περιμένουν τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών.

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here