• «Ο ελληνικός τουρισμός έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν δύσκολες συγκυρίες κι έχει αποδείξει πως έχει τη δύναμη και την ποιότητα να ανταπεξέλθει. Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ετοιμάζει πρόταση για δέσμη μέτρων προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας και είναι παρών στις εξελίξεις».

 

Αυτό δηλώνει ο κ. Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος σε πρώτη φάση, ως ένας από τους σημαντικότερους φορείς που εκπροσωπεί από τους πλέον κρίσιμους κλάδους για την ελληνική οικονομία προτείνει μεγαλύτερη ευελιξία σε όλα τα επίπεδα λόγω κορωνοϊού:

  • Συντασσόμενος με τους ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ προτρέπει τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που πλήττονται να εφαρμόσουν, όπου είναι εφικτό, πρακτικές ευελιξίας ως προς τον χρόνο και τον τόπο εργασίας, αλλά και για τη διευκόλυνση αδειών εφόσον υπάρχουν έκτακτες οικογενειακές υποχρεώσεις από τυχόν κλείσιμο παιδικών σταθμών, σχολείων, κλπ.

Επιπλέον ειδικά για τον τουριστικό κλάδο, προτείνει και πιο ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων από τα τουριστικά καταλύματα, σε συνεργασία και με τα τουριστικά γραφεία, όπου αυτό είναι απαραίτητο, για κρατήσεις, σε πρώτη φάση, που αφορούν διαμονές έως 31 Μαΐου 2020,

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here