Σε μία σημαντική κίνηση προχώρησε ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Μέσω της θυγατρικής ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις εξαγόρασε το 6,5% των μετοχών της Αττικής Οδού (και αντίστοιχου ποσοστού της Αττικά Διόδια) έναντι 37,5 εκατ. ευρώ.
Πλέον, μετά από αυτή την κίνηση το ποσοστό συμμετοχής ενισχύεται συνολικά στο 65,749% με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιο Καλλιτσάντση να δηλώνει ότι:

  • H ενίσχυση της συμμετοχής μας στις εταιρείες Αττική Οδός Α.Ε. και Αττικά Διόδια Α.Ε. είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη νέα στρατηγική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που προβλέπει τη διατήρηση της ηγετικής μας θέσης στον τομέα των παραχωρήσεων και τη δημιουργία μέσω αυτής μακροχρόνιας προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους μας.
  • Είναι μία επένδυση με σημαντικότατα επιχειρηματικά, στρατηγικά και οικονομικά οφέλη για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Η Αττική Οδός αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό αποτύπωμα του Ομίλου μας, αφού από τη μία είναι δημιούργημα της θυγατρικής μας στις κατασκευές ΑΚΤΩΡ και από την άλλη είναι ένα χαρακτηριστικό έργο παραχώρησης, της θυγατρικής μας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ.
  • 17 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του πρώτου τμήματος της, η Αττική Οδός διατηρεί αναλλοίωτη την κατασκευαστική της υπεροχή αλλά και αδιαμφισβήτητο το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της, στοιχεία που την 2 καθιστούν ένα από τα κορυφαία έργα υποδομής στην Ελλάδα, τον πλέον κομβικό οδικό άξονα της Αθήνας και τη σταθερή επιλογή για τις καθημερινές μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων οδηγών

Πρακτικά η ενίσχυση της συμμετοχής στην αποκαλούμενη και “χρυσοτόκο όρνιθα” προσδίδει επιπλέον ρευστότητα και ισχύ στον όμιλο, αρκεί να θυμίσω ενδεικτικά πως για το 2017 η σύμβαση εκμετάλλευσης έφερε καθαρά κέρδη 68,8 εκατ. Ευρώ έναντι 44,7 εκατ. € το 2016, δηλαδή αύξηση +54%.

Εν ολίγοις ο δείκτης καθαρού κέρδους διαμορφώθηκε πέρυσι σε 39% ποσοστό που θα ζήλευε η πλειονότητα του επιχειρηματικού κόσμου.

Επιπλέον οι μέτοχοι εισέπραξαν μέρισμα 75,1 εκατ. € έναντι 68,4 εκατ. € το 2016. 

Κίνηση ματ για την πλευρά Καλλιτσάντση. 

Στα 1,128 ευρώ η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και προβλέπω ότι σήμερα θα υπάρξει ανταπόκριση στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ειναι γνωστό δέκα ημέρες τώρα ότι το ποσοστό της Πειραιώς πήγε σε Ελλακτωρ και Αβαξ άρα προεξοφλημενο (με δυνατή πτώση η οποία δεν δικαιολογειται).

    Υποχρεώσεις 2.700.000.000€ με Ίδια κεφάλαια διαρκώς μείουμενα στα 580 εκατομμύρια πλέον (αφαίρεσα μη ελεχουσες συμμετοχές που λογιστικά φουσκωνουν τα ίδια).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here