Στα ‘’κάγκελα’’ βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών για το νέο καθεστώς στη Μαρίνα Αλίμου, κάνοντας λόγο σοβαρότατα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και στα συνεπακόλουθα σοβαρά ζητήματα βιωσιμότητας του κλάδου.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.) και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π), η νέα τιμολογιακή πολιτική που ανακοίνωσε ο παραχωρησιούχος για τον ελλιμενισμό των επαγγελματικών σκαφών είναι καταχρηστικά υψηλή και ασύμβατη με τις υφιστάμενες παροχές της Μαρίνας.

Όπως επισημαίνουν:

  • «σημειώθηκε αύξηση του μηνιαίου μισθώματος έως και 200% χωρίς όμως να πραγματοποιούνται νέα έργα υποδομών και ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, με αποτέλεσμα να οδηγούν σε οικονομικό στραγγαλισμό τους επαγγελματίες του κλάδου.
  • Την ίδια στιγμή υπάρχει μείωση των προβλεπόμενων δεσμευμένων θέσεων ελλιμενισμού, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη πρόνοια για την μελλοντική εξυπηρέτηση των σκαφών αυτών».

Το θέμα πήρε ήδη πολιτική διάσταση και γι’ αυτό θα υπάρξει σίγουρα συνέχεια.

Η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Αυλωνίτης πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.) και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π).

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Αντώνης Στελλιάτος και Πάρις Λουτριώτης, πρόεδροι των ΕΠΕΣΤ και ΣΙΤΕΣΑΠ αντίστοιχα, καθώς επίσης και μέλη του ΔΣ της ΣΙΤΕΣΑΠ και συνεργάτες.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here