Μπαράζ διασταυρώσεων των εισοδημάτων από βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου η Εφορία και μέχρι το τέλος του έτους θα αρχίσει να κοινοποιεί σημειώματα με πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και 20.000 ευρώ, συν τους φόρους που αναλογούν επί των αδήλωτων εισπράξεων.

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου η ΑΑΔΕ θα λάβει από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων, Airbnb,  Booking, HomeAway, Agoda, Tripadvisor κλπ. οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τα στοιχεία για τα εισοδήματα που απέκτησαν από ενοικιάσεις ακινήτων στην Ελλάδα, για τα έτη 2018 και 2019.

Πρόκειται για δύο έτη, στα οποία γνώρισαν τεράστια ανάπτυξη οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και οι εισπράξεις, πλην όμως δεν δηλώθηκαν το σύνολό τους, στην Εφορία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με βάση τη νομοθεσία, οι εταιρείες βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων, υποχρεούνται να παρέχουν στην ΑΑΔΕ πληροφοριακά στοιχεία για τις μισθώσεις και μάλιστα εάν αρνούνται ή δεν τα παραχωρήσουν έγκαιρα, τους επιβάλλονται πρόστιμα από 5.000 έως και 100.000 ευρώ!

Τα στοιχεία που θα λάβει η ΑΑΔΕ, θα αφορούν στο εισόδημα που απέκτησε κάθε φορολογούμενος στην Ελλάδα, από την ενοικίαση κατοικίας στο πλαίσιο της «οικονομίας διαμοιρασμού».
Οι πίνακες που θα αποστείλουν οι πλατφόρμες ενοικίασης, θα διασταυρωθούν με τα αναγραφόμενα στις φορολογικές δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που αναφέρονται στις λίστες των πλατφορμών, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα συγκεκριμένα εισοδήματα δηλώθηκαν ή κρύφτηκαν από την Εφορία.
Οι φορολογούμενοι που έχουν δηλώσει κανονικά ότι εισέπραξαν, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here