Πολλά τα πρόσωπα σήμερα το μεσημέρι, στις υπογραφές για το μεγάλο project του Ελληνικού, μία ‘’ιστορική’’ μέρα όπως έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο του επενδυτή, της Lamda Development, τον κ. Οδυσσέα Αθανασίου.

Οι υπογραφές λοιπόν θα μπούν σήμερα μεταξύ της Lamda και του ΤΑΙΠΕΔ, παρουσία φυσικά των διοικήσεών τους αλλά και κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης όπως ο Χρ. Σταϊκούρας- στον οποίο μάλιστα ο κ. Αθανασίου από το βήμα της γενικής συνέλευσης την περασμένη Τετάρτη απέδωσε τα εύσημα και ξεχωριστά ευχαριστήρια και ο υπουργός …διαστημικής ταχύτητας όπως ονόμασε επίσης ο CEO της Lamda τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Μαζί με τις υπογραφές θα μπεί στα δημόσια ταμεία και η προκαταβολή των 300 εκατ. ευρώ για τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Η αρχή της ανάπτυξης της έκτασης του Ελληνικού, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, θα είναι διαγωνισμοί που θα βγουν στον αέρα συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ (250 εκατ ευρώ το 2021 και 250 εκατ. ευρώ το 2022) και θα αφορούν έργα υποδομής, διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου, αντιπλημμυρικά έργα κλπ.

Η σεμνή τελετή ξεκινά στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ όπου εκ μέρους του Ταμείου θα υπογράψει ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος Παναγιώτης Σταμπουλίδης και εκ μέρους της Lamda Development ο διευθύνων σύμβουλος Οδυσσέα Αθανασίου.

Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό, λίγα λεπτά πριν πέσουν οι υπογραφές θα πρέπει να πιστοποιηθεί η καταβολή εκ μέρους της Lamda Development της πρώτης δόσης του συνολικού τιμήματος 915 εκατ. ευρώ, ποσού 300 εκατ., και παράλληλα να παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η εγγυητική επιστολή, ποσού 347 εκατ., προς το ελληνικό Δημόσιο

  • «Επί 7 χρόνια πιστεύαμε ότι το όραμά μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Σήμερα ξεκινάει η υλοποίηση όλων αυτών που σχεδιάζαμε με πολλή υπομονή και πίστη, αλλά κυρίως πάθος και προσήλωση στο στόχο μας όλο αυτό το διάστημα.
  • Έχουμε ολοκληρωμένα αρχιτεκτονικά σχέδια για την πρώτη φάση του Έργου τα οποία και θα αρχίσουμε να παρουσιάζουμε άμεσα και για το οποία έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
  • Για την υλοποίησή τους έχουμε μαζί μας κορυφαίους συνεργάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Προσβλέπουμε στο να γίνουμε πρεσβευτές της βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα μας μέσα από τη δημιουργία μιας «έξυπνης πράσινης πόλης». Θα προσπαθήσουμε να αφουγκραζόμαστε διαρκώς τον παλμό της κοινωνίας με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών. 
  • Με το Ελληνικό θα δημιουργήσουμε ένα έργο πρότυπο σε πολλαπλά επίπεδα που θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας διεθνώς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here