Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πτήση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας, που προσγειώθηκε στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ νωρίτερα άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια είχαν αρνηθεί να το δεχθούν.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας και χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης προσγειώθηκε στην Ελλάδα, όπου έμεινε για περίπου τέσσερις ώρες, παρότι αρχικά είχε δηλώσει ότι θα παραμείνει 1 ώρα μόνο για ανεφοδιασμό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, που αποκάλυψε την άφιξη του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, σε αυτό επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Νικολάς Μαδούρο, Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος έκανε μια συνάντηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αρεάσα ήταν στη Γενεύη την προηγούμενη εβδομάδα– όταν το εν λόγω κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας είχε προσγειωθεί εκεί. Ο υπουργός Εξωτερικών του Μαδούρο- γαμπρός του Ούγκο Τσάβες, καθώς έχει παντρευτεί τη μεγαλύτερη κόρη του- ήθελε να υπερασπιστεί τη νομιμότητα της κυβέρνησης ενώπιον του ΟΗΕ, αναφέρει το Bloomberg. Το ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνει ότι ο στενός κύκλος του Μαδούρο ταξιδεύει στους συμμάχους που έχουν απομείνει στο καθεστώς, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here