Οι περισσότεροι επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο εξετάζουν την πραγματοποίηση αλλαγών στο χαρτοφυλάκιό τους πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη νέα έρευνα με θέμα το Επενδυτικό Κλίμα (Investor Sentiment) που δημοσίευσε η UBS, η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, όπου συμμετείχαν πάνω από 4.000 επενδυτές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε 14 αγορές ανά τον κόσμο και η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και στις αρχές Οκτωβρίου, το 72% των επενδυτών διερευνά το ενδεχόμενο μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων του πριν από την εκλογική διαδικασία. Το 62% σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επιπλέον αλλαγές ανάλογα με το αποτέλεσμα.

  • Το 66% των επενδυτών διερευνά τη δυνατότητα κατανομής του χαρτοφυλακίου του στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 62% ενδέχεται να στραφεί προς τα δίκτυα 5G, ενώ το 56% σκέφτεται το ενδεχόμενο επενδύσεων στην πράσινη ανάκαμψη.
  • Το 55% θεωρεί την εγχώρια αγορά του ως ελκυστική επένδυση, επιλογή που αποτελεί και την πλέον δημοφιλή παγκοσμίως.
  • Το 49% παραδέχεται ότι επιθυμεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερες αποδόσεις κατά τους επόμενους έξι μήνες, σε σύγκριση με το μόλις 29% που επιδιώκει να μειώσει το επίπεδο κινδύνου στο χαρτοφυλάκιό του.
  • Το 75% δηλώνει ότι θα ήθελε πιο στενή επικοινωνία με τον προσωπικό σύμβουλό του.

Ο Tom Naratil, Πρόεδρος της UBS Americas και Συμπρόεδρος της UBS Global Wealth Management, αναφέρει: «Από τα πρώτα στάδια της πανδημίας διαπιστώσαμε ότι οι πελάτες μας χρειάζονταν συμβουλές περισσότερο από ποτέ, με τη συνεχιζόμενη μεταβλητότητα της αγοράς και την πολιτική αβεβαιότητα να ενισχύουν αυτή την ανάγκη. Η εν λόγω έρευνα προβάλλει και τονίζει εκ νέου το γεγονός ότι οι επενδυτές αποζητούν συμβουλές, ενώ οι εκλογές στις ΗΠΑ αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για τις εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων να προσεγγίσουν τους πελάτες τους και να τους παράσχουν καθοδήγηση κατά τη διάρκεια της αβέβαιης αυτής εποχής».

Ο Iqbal Khan, Συμπρόεδρος της UBS Global Wealth Management, δηλώνει τα εξής: «Εν μέσω αβεβαιότητας σε σχέση με τις εκλογές στις ΗΠΑ και την πανδημία της νόσου Covid-19, οι επενδυτές εμφανίζονται πιο θετικοί αναφορικά με τη δική τους περιοχή σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο γενικά. Κατά την περίοδο των εκλογών, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προβούν σε διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου τους σε παγκόσμιο επίπεδο και να μην υποκύψουν στην προτίμηση για τη δική τους τοπική αγορά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here