Οι δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας πρέπει να αξιοποιήσουν άμεσα τους πόρους των Δράσεων του ΕΣΠΑ, των Προγραμμάτων «Φιλόδημος» και «Αντώνης Τρίτσης», για να ενισχύσουν σημαντικά τις ψηφιακές επενδύσεις στις υπηρεσίες και στις δραστηριότητές τους.

Η περαιτέρω ανάπτυξη «έξυπνων» και ψηφιακών υπηρεσιών θα αξιοποιήσει τόσο τους φυσικούς και οικονομικούς πόρους, όσο και το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα σημεία αυτά είναι μέρος των πρώτων συμπερασμάτων της πρώτης ημέρας του 5ου ετήσιου ψηφιακού Συνεδρίου «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens, που διοργάνωσε η εταιρεία Teamworks.

Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου, το οποίο θα διεξάγεται από τις 20 έως και τις 22 Οκτωβρίου 2020, ομιλητές από όλα το φάσμα της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκαν στην ανάγκη εξοικείωσης των Δημοτών, αλλά και των αυτοδιοικητικών στελεχών στις νέες τεχνολογίες και τις ψηφιακές δεξιότητες. Επίσης ανέδειξαν την ανάγκη κλιμάκωσης των ψηφιακών λύσεων και την συνέχεια της βελτίωσης και ειδικά της τεχνικής συντήρησής τους.

Ταυτόχρονα, σημαντικό μέρος των τοποθετήσεων αφορούσε στην ανάγκη απλοποίησης των διοικητικών διαδικασιών και της διαλειτουργικότητας των ψηφιακών εφαρμογών, προκειμένου να γίνουν πιο φιλικές και αποτελεσματικές οι διαδικασίες αλλά και η χρήση των ηλεκτρονικών πλατφορμών τόσο από τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και τους πολίτες – δημότες.

Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια του 5ου ψηφιακού συνεδρίου «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens», η ανάγκη συστηματικής και συνεχούς Εκπαίδευσης τόσο των πολιτών όσο και των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης στις ψηφιακές δεξιότητες είναι από τους πρωταρχικούς στόχους μίας συνεκτικής Ψηφιακής Στρατηγικής.

Τέλος, και όπως επεσήμαναν και οι δήμαρχοι  Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς, Πρέβεζας, Νικόλαος Γεωργάκος, η Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) και Δημοτική Σύμβουλος Αθηνών και ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντης Εταιρικών Σχέσεων της Wind Hellas, η τοπική αυτοδιοίκηση αν και έχει ανταποκριθεί άμεσα στις αλλαγές που «επέβαλε» η πανδημία και η σύγχρονη κοινωνία, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο.

Ένα από τα σημεία στα οποία στάθηκαν οι δημοτικοί άρχοντες, είναι η απουσία κοινής πλατφόρμας στην οποία οι πόλεις όλης της χώρας θα μοιράζονται εμπειρίες και πρακτικές

Το 5o Ετήσιο Συνέδριο Sm@rt Cities – Digit@l Citizens διοργανώνεται με την αιγίδα του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Διοργανώνεται επίσης με τη υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ),  του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ),  του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών και του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ