του Ηλία Ζαχαράκη

Ακόμα μία εβδομάδα με χαμηλό τζίρο και χωρίς σοβαρές αποδόσεις στην αγορά.

Αν αφαιρέσει κάποιος τον τραπεζικό κλάδο από τον ΓΔ θα δει ότι η υπόλοιπη αγορά κινείται καθαρά ανοδικά το τελευταίο διάστημα με τους περισσότερους τίτλους να έχουν διορθώσει την πτώση από 30-50%.

Οι ξένοι οίκοι έδωσαν σταθερές από θετικές τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας διατηρώντας παρόλα αυτά την αξιολόγηση σε BB- προβλέποντας μέχρι και –1% ύφεση για το 2020. Πιθανότατα η αγορά είχε προεξοφλήσει ειδικά στον τραπεζικό κλάδο τα χειρότερα με τις πιθανότητες για μία αντίδραση να είναι ανεβασμένες. To θετικό στις αξιολογήσεις είναι ότι οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι τύπου V.

Η αγορά στην παρούσα έχει κατεβάσει ταχύτητες από τζίρο κάτι που οφείλεται περισσότερο στον τραπεζικό κλάδο. Μόνο μία σοβαρή αντίδραση εκεί και για όσο συντηρεί τις 300 μονάδες θα δούμε μία σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών και μεγαλύτερη ρευστότητα στο σύστημα.

Τα μάτια της επενδυτικής κοινότητας είναι πλέον στραμμένα στην άρση των μέτρων αλλά πολύ πιο σημαντικό είναι το τι θα συμβεί με τον τουρισμό που είναι και το πιο σημαντικό μας μέγεθος στο ΑΕΠ της χώρας. Τα αποτελέσματα συνεχίζουν να δημοσιεύονται χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερες απώλειες αν και μεγαλύτερο ρόλο θα παίξει το επόμενο τρίμηνο.

Στο τεχνικό σκέλος το σημαντικό είναι ότι το stop σε ftse και ΓΔ σε ημερήσιο ανέβηκε σε πολύ κοντινά επίπεδα κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει στην λήψη αποφάσεων. Ακόμα ένα πολύ σημαντικό δεδομένο είναι ότι τα εβδομαδιαία stop στο short κατέβηκαν στις 628 μονάδες στον ΓΔ και στις 1533 μονάδες στον ftse25. Με βάση κάποιον που θέλει να κινηθεί με καλύτερες πιθανότητες μεσοπρόθεσμα θα πρέπει να περιμένει κατοχύρωση των επιπέδων σε κλείσιμο εβδομάδας.

Oι επιλογές μας συνεχίζουν σε ημερήσιο να είναι και οι περισσότερες Long με απόδοση -28,27% υπέρ αποδίδοντας του ΓΔ κατά 5,57%. Ο ΓΔ με -33.85%, ο Ftse με -36,70%, ο τραπεζικός με -64,53% και ο ftsem που κερδίζει σημαντικό έδαφος στο -25,95%.

Η μετοχή της Εntersoft είναι και ο μόνος τίτλος σε θετικό έδαφος στο +6% με τις τράπεζες να έχουν και τις μεγαλύτερες απώλειες.

 

Δείτε όλη την ανάλυση 27040ff_

{Ο Ηλίας Ζαχαράκης είναι αναλυτής της FAST FINANCE}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here