Σε συσσώρευση πάνω από το 1 ευρώ ο τίτλος της Eurobank έχοντας αντίσταση στο πτωτικό χάσμα της ζώνης του 11080-11360 από τα τέλη Φεβρουαρίου.

O Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance εκτιμά ότι το 102 είναι κύρια στήριξη με το στοπ στο 101 σε κλείσιμο ημέρας.

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας το 2023, η ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας για τα 5 επόμενα χρόνια και η κατάλληλη τοποθέτηση της Eurobank να επωφεληθεί από την οικονομία ήταν τα 3 μηνύματα που εξέπεμψε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, μιλώντας κατά την Γενική Συνέλευση των μετόχων του Fairfax στο Τορόντο του Καναδά  την Μεγάλη Πέμπτη.

 • «Είναι αλήθεια ότι η Eurobank διαθέτει σταθερή κεφαλαιακή βάση.
  Είναι επίσης αλήθεια ότι σκοπεύουμε να διανείμουμε μερίσματα, μετά από δέκα χρόνια και περισσότερο.
  Ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.
 • Η Eurobank, όπως και οι υπόλοιπες τράπεζες είχαν ένα δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 50%. Αυτή ήταν η κληρονομιά της κρίσης. Το 2019 ξεκινήσαμε να εκτελούμε ένα πλάνο μετασχηματισμού και θέσαμε τρείς κύριους στόχους.
  Πρώτα, ενισχύσαμε τα κεφάλαια με την συγχώνευση της Grivalia, η οποία ήταν μια εξαιρετική συναλλαγή.
 • Προχωρήσαμε και σε άλλες κινήσεις για να προχωρήσουμε τις διαδικασίες μείωσης των NPLS. O δεύτερος στόχος ήταν η εμπροσθοβαρής μείωση τους.
  Και στις 31/12/2021 ο δείκτης των ΝPL ήταν 6,9%, δηλαδή 40 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα.
 • Και τώρα ερχόμαστε στον τρίτο στόχο, να ωθήσουμε την κερδοφορία της τράπεζας, προκειμένου η τράπεζα να έχει διψήφιο ποσοστό απόδοσης ιδίων κεφαλαίων.
  Aυτό υλοποιούμε το 2022 όπου η απόδοση ιδίων κεφαλαίων θα είναι πάνω απο 10%.
 • Έχουμε ήδη δώσει μια καθοδήγηση της κερδοφορίας αυτή τη χρονιά.
  Στοχεύουμε σε περισσότερα από 14 σεντς ( κέρδη ανά μετοχή) σε σύγκριση με την τιμή της μετοχής 1,07 ευρώ και σε ενσώματη λογιστική αξία (TBV) 1,42 ευρώ.
 • Eίπαμε επίσης ότι θα διανείμουμε μερίσματα με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022.
  Είναι 15 χρόνια περίπου που δεν το κάναμε. Χάρις την υποστήριξη του Ομίλου Fairfax και την υποστήριξη όλων των μετόχων μας, έχουμε την δυνατότητα να γυρίσουμε την τράπεζα σε κέρδη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here