Γράφει η «ξενοδόχος»

 

Χρειάστηκαν σχεδόν πέντε χρόνια από την ένταξη της επένδυσης στις λεγόμενες «στρατηγικές επενδύσεις» προκειμένου το Killada Hills, στο Πόρτο Χέλι να μπεί, έστω και σταδιακά, σε τροχιά υλοποίησης.

  • Πρόκειται για το γνωστό τουριστικό project των 418 εκατ. ευρώ σε 2.000 στρέμματα, που «τρέχει» εδώ και χρόνια ο όμιλος της Dolphin, o οποίος, πέραν της τραπεζικής χρηματοδότησης αναζητεί και στρατηγικό εταίρο που θα επενδύσει στο έργο.
  • Πρίν απ’ όλα ωστόσο ήδη έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα πώλησης των πολυτελών κατοικιών που θα κατασκευαστούν στην έκταση, με βάση το επενδυτικό πλάνο που περιλαμβάνει -στην πλήρη ανάπτυξη του project- τη δημιουργία του γηπέδου γκολφ των 18 οπών και του  πρώτου συγκροτήματος κατοικιών προς πώληση, ενώ οι επόμενες φάσεις της επένδυσης, που θα υλοποιηθούν σταδιακά, περιλαμβάνουν τη δημιουργία του ξενοδοχείου των 100 δωματίων και 88 «επώνυμες» βίλες, επέκταση του beach club, εγκαταστάσεις εστίασης/αναψυχής και εμπορικά καταστήματα βίλες,  εστιατόρια κ.ά..
  • Οσον αφορά τις κατοικίες, ενδεικτικά για μία βίλα 800 τ.μ. με πισίνα, σε οικόπεδο δύο στρεμμάτων, ο αγοραστής θα πρέπει να διαθέσει περί τα 2,5 εκατ. ευρώ με τιμή στα 3.125 ευρώ ανά τ.μ..

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το Killada Hills είχε αποτελέσει την πρώτη μεγάλη μικτή τουριστική επένδυση που είχε ενταχθεί στις διατάξεις των Στρατηγικών Επενδύσεων το 2015.  Η πρώτη φάση των έργων περιλαμβάνει τις κατοικίες και το γκόλφ, με στόχο οι εργασίες να ξεκινήσουν φέτος και να  ολοκληρωθούν μέχρι το 2021 (τουλάχιστον ως προς τις υποδομές του γκόλφ). Η κατασκευή των κατοικιών θα προχωρά ανάλογα με το πρόγραμμα πωλήσεων.  

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο όμιλος Dolphin, στο πλαίσιο ρευστοποίησης των συμμετοχών του, είχε προχωρήσει σε συμφωνία πέρυσι για την πώληση του πολυτελους συγκροτήματος «Amanzoe» στο Πόρτο Χέ­λι με αγοραστή, κατά πλειοψηφία, την Grivalia Hospi­tality, που αποτελεί τον ξενοδοχειακό βραχίονα της Grivalia Properties. Η νέα επένδυση για το Killada Hills θα χρηματοδοτηθεί συνδυαστικά από τα κεφάλαια από την πώληση του Amanzoe, σε συνδυασμό με τα 10 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να καταβάλλει επιπλέον η Grivalia Ηοspitality για την αγορά 20 προνομιακών οικοπέδων για κατοικίες εντός του γκολφ του «Kilada Hills», από τραπεζικό δανεισμό αλλά και την εξασφάλιση εταίρου. Ο όμιλος Dolphin, έχει δεσμευτεί μέσω της εισηγμένης στο Λονδίνο για την σταδιακή πώληση περιουσιακών του στοιχείων με στόχο την εξασφάλιση αποδόσεων στους μετόχους με ορίζοντα έως το 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here