Το χαμηλότερό επίπεδο των τελευταίων 9 ετών άγγιξε η συναλλαγματική ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος έναντι του αμερικανικού με την πτώση να ξεπερνά το συμβολικό όριο των 7 γιούαν ρενμίνμπι ανά 1 δολάριο. Το κινεζικό νόμισμα έφθασε στην υπεράκτια αγορά συναλλάγματος σε μια ισοτιμία 7,0203:1 έναντι του δολαρίου , υποχωρώντας κατά 1,15% από την Παρασκευή, στο χαμηλότερό του επίπεδο από το 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούσε πολύ συχνά στο παρελθόν την κυβέρνηση της Κίνας ότι προχωρά σε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις του νομίσματός της για να υποστηρίζει τις εξαγωγές.

Ο εμπορικός πόλεμος Ουάσινγκτον-Πεκίνου επιδίδονται τον τελευταίο χρόνο μεταφράζεται στην αμοιβαία επιβολή επιπρόσθετων, τιμωρητικών τελωνειακών δασμών που επηρεάζουν αγαθά αξίας 360 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση.

Μολονότι, η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του κινεζικού νομίσματος θα ευνοούσε τις κινεζικές εξαγωγές και θα μείωνε τις συνέπειες των αμερικανικών δασμών στα κινεζικά εξαγόμενα αγαθά, ωστόσο η κινεζική κεντρική τράπεζα διαβεβαιώνει ότι θέλει και έχει τα μέσα να διατηρήσει το γιούαν σταθερό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here