Της Κυρέλας Πέτρου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία μέσω της οποίας θα περάσει στα “χέρια” του Βασίλη Κάτσου το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της Foodlink.

Οι δύο βασικοί μέτοχοι της Foodlink μεταβίβασαν προ διημέρου περί το ήμισυ της συμμετοχής τους, σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Κάτσου της Pharmathen, η οποία και αποτελεί βασικό πελάτη της Foodlink.

————————————————————————————————–

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙΣ INTELLIGENΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, Ο,ΤΙ ΨΙΘΥΡΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

————————————————————————————————–

Η εισηγμένη στην ΕΝΑ εταιρεία logistics, γνωστοποίησε χθες ότι μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής, η  Leyenda Investments Ltd, συνδεδεμένο νομικό πρόσωπο με τον κ. Βασίλειο Καρακουλάκη (πρόεδρο Δ.Σ. της Foodlink) μεταβίβασε στην Dynaplus Holdings Ltd, 2.918.348 μετοχές έναντι τιμήματος 2.000.000 ευρώ. Ως αποτέλεσμα, η Leyenda Investments Ltd κατέχει ποσοστό 19,43% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ενώ πριν την μεταβίβαση, το ποσοστό της ανερχόταν σε 41,30%.

Η Dynaplus Holdings Ltd είναι θυγατρική εταιρεία της VNK Capital, της επενδυτικής εταιρείας που ίδρυσε η οικογένεια Κάτσου, με σκοπό την υλοποίηση επενδυτικών τοποθετήσεων.

Στο πλαίσιο της παραπάνω συναλλαγής, η A.Mamalis Investments Ltd, συνδεδεμένο νομικό πρόσωπο με τον κ. Αχιλλέα Μάμαλη (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Foodlink) μεταβίβασε στην Dynaplus Holdings Ltd, το σύνολο του 2,46% των μετοχών που κατείχε έναντι τιμήματος 225.377 ευρώ με αποτέλεσμα να παύει να κατέχει δικαιώματα ψήφου στην εταιρεία.

Ο ίδιος ο κ. Μάμαλης μεταβίβασε επίσης στην Dynaplus Holdings Ltd, 2.589.565 μετοχές έναντι τιμήματος 1.774.623 ευρώ, με αποτέλεσμα να κατέχει πλέον ποσοστό 12,10% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ πριν την συναλλαγή, το ποσοστό άμεσης συμμετοχής του ανερχόταν σε 31,51%.

Με τις παραπάνω μεταβιβάσεις, η Dynaplus Holdings Ltd, απέκτησε συνολικά 5.836.696 μετοχές και δικαιώματα ψήφου έναντι συνολικού τιμήματος 4.000.000 ευρώ που αντιπροσωπεύουν το 43,75% του μετοχικού κεφαλαίου της Foodlink.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι η συναλλαγή έγινε κατά τη διάρκεια της περιόδου εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Foodlink, οπότε οι μετοχές που απέκτησε η Dynaplus Holdings είναι άνευ δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση. Ως εκ τούτου, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και με την εισαγωγή των νέων μετοχών που θα προκύψουν, τα ποσοστά συμμετοχής των μετόχων θα μεταβληθούν εκ νέου.

Συγκεκριμένα η εταιρεία συμφερόντων του κ. Κάτσου αναμένεται να καταλήξει με ποσοστό της τάξης του 25%.

Σε ό,τι αφορά την επενδυτική δραστηριότητα του κ. Κάτσου, σημειώνεται ότι η VNK Capital, προχώρησε προ ολίγων μηνών από κοινού με την Olympia Group, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, στην εξαγορά του 12,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development. Επίσης η VNK Capital έχει βολιδοσκοπήσει και άλλες εταιρείες αναμένοντας την κατάλληλη συγκυρία –το πιθανότερο εντός των επόμενων μηνών– προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίησή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here