Στο ενδεχόμενο άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των κέντρων αισθητικής αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη.

Επανέλαβε πως έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον υπουργό, σήμερα αναμένεται το «πράσινο φως» από την επιτροπή που συνεδριάζει.

Για το ζήτημα της εστίασης και την οικονομική υποστήριξη του κλάδου ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «το ΕΣΠΑ δεν μπορεί να αποταμιευτεί “σήμερα” και μπορεί να πάρει δύο χρόνια. Εμείς το κάνουμε σε λιγότερο από δύο μήνες και τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους, για να δουν τι θα πάρουν και να κάνουν το κουμάντο τους».

Ανέφερε πως «στην 7η επιστρεπτέα προκαταβολή, που θα βγει την επόμενη εβδομάδα, θα συμπεριλάβουμε και την εστίαση» και ότι «θα συζητήσει σήμερα το υπουργείο με τους αρμόδιους φορείς της εστίασης για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here