Μετά τη 14ετή «Οδύσσεια» του τραπεζικού συστήματος (με τις λίγο ως πολύ γνωστές φάσεις συγκέντρωσης-κεφαλαιακής ενίσχυσης), η επάνοδος προς την επενδυσιμότητα βασίζεται σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Η αυλαία της αποχώρησης του Ταμείου (ΤΧΣ) άνοιξε με την Eurobank.

Ακολούθησαν η Alpha Βank και η Εθνική και ο κύκλος έκλεισε με τη διάθεση του 27% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, που κατά γενική ομολογία ήταν από τις θεαματικότερες πανευρωπαϊκά. 

Στο εξωτερικό, η FED επιβεβαίωσε την προοπτική μείωσης των επιτοκίων τρεις φορές μέσα στο 2024, αυξάνοντας τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου από 55% σε 70%. Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί, δίνοντας έμμεσα μια εκτίμηση για την πορεία της καλής εικόνας των εταιρικών κερδών στη συνέχεια. Όλα αυτά έφεραν τους δείκτες αναφοράς σε ιστορικά υψηλά, στην καλύτερη εβδομάδα από πλευράς απόδοσης ως τώρα από την αρχή του έτους, υπαγορεύοντας το αγοραστικό τέμπο σε όλες τις ανεπτυγμένες αγορές του πλανήτη.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ