Με καθυστέρηση 5 ωρών στις 15:30 μετά το μεσημέρι ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας σήμερα στο ΧΑ, με τα 44 εκ. μετοχών σε πακέτα της Eurobank, «να σώζουν την τιμή» και το τζίρο μίας συνεδρίασης, που διαφορετικά θα ήταν ως μη γενόμενη. Σε 45 εκ. ευρώ τζίρου, τα 40 εκ. ευρώ, είναι τα πακέτα που γύρισαν στη μετοχή της Eurobank στα 0,92 λεπτά.

Η πεντάωρη καθυστέρηση αιφνιδίασε την επενδυτική και χρηματιστηριακή κοινότητα, καθώς όλοι αναζητούσαν επίσημη ανακοίνωση και δεν την έβρισκαν.

Χωρίς συναλλαγές και χωρίς επίσημη ανακοίνωση, οι χρηματιστές έμαθαν, από πηγές της ΕΧΑΕ, ότι η αναβάθμιση της Cisco στο λειτουργικό σύστημα του ΧΑ την περασμένη Παρασκευή, κόστισε μία χαμένη συνεδρίαση και μία δυσάρεστη εικόνα για την ελληνική αγορά, η οποία μάλιστα σήμερα «γιόρταζε» την πρώτη συνεδρίαση του ναυτιλιακού ομολόγου της Capital Partners του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη.

Οι δυσαρεστημένοι από το σημερινό περιστατικό, στηλιτεύουν την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης και την αδυναμία να δοθεί αξιόπιστη απάντηση για την έναρξη λειτουργίας της συνεδρίασης. Άλλες πηγές επισημαίνουν ότι οι ώρες διακοπής είναι πολλές, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ.

Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στη συνεδρίαση, η οποία θα διαρκέσει σήμερα λιγότερο από δύο ώρες μαζί με τις δημοπρασίες της λήξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here