Διπλάσια αποζημίωση για όσους υπαλλήλους έχουν συμπληρώσει 20 χρόνια υπηρεσίας και δεχθούν να αποχωρήσουν εθελουσίως, προβλέπει το νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης προσωπικού της Alpha Bank που αφορά μόνον την τράπεζα και όχι τις θυγατρικές της.

Όσοι υπάλληλοι της Alpha Bank έχουν συμπληρώσει μόνο 11 έως 20 χρόνια προϋπηρεσίας δικαιούνται αποζημίωσης προσαυξημένης κατά +75%.

Στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank υπάρχουν συγκεκριμένα οικογενειακά κριτήρια. Για τους εργαζομένους με έως 2 ανήλικα παιδιά παρέχεται επιδότηση 10.000 ευρώ και για όσους έχουν από 3 παιδιά και άνω 20.000 ευρώ.

  • Το ανώτατο όριο των οικονομικών κινήτρων δεν ξεπερνά τα 150.000 ευρώ μικτά.

Σημαντικό κίνητρο  είναι η άμεση καταβολή  του 100% των εισφορών που αναλογούν στον εργαζόμενο στο πλαίσιο των αποταμιευτικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής της τράπεζας.

Υπάρχει ένα μικρότερο πρόγραμμα μακροχρόνιας άδειας σε όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση (51 ετών και άνω). Στο πρόγραμμα αυτό δυνατότητα μειωμένων απολαβών σε συνδυασμό με εφάπαξ καταβολή 3 και 5 ετών (για εργαζομένους 51 ετών και άνω).

  1. Στην πρώτη κατηγορία, παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη και μειωμένος μισθός (50%), ενώ διατηρούνται τα δώρα και τα επιδόματα αντιστοίχως. Εάν διακοπεί η άδεια μετ’ απολαβών τα πρώτα δύο χρόνια, ο εργαζόμενος λαμβάνει το 80% των εφάπαξ απολαβών της εθελούσιας. Εάν αποχωρήσει στον τρίτο χρόνο, τότε θα λάβει το 45% της εθελούσιας.
  2. Στη δεύτερη κατηγορία, η οποία απευθύνεται κυρίως σε εργαζομένους που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν σύντομα, παρέχονται μηνιαίες απολαβές 60% του μισθού. Εάν ο δικαιούχος διακόψει το πρόγραμμα στα δύο πρώτα χρόνια, λαμβάνει το 50% της εφάπαξ εθελούσιας, στον τρίτο χρόνο το 40% και στον 4-5ο χρόνο το 30%.

Επιπλέον παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη για 4 έτη σε όλους τους εργαζομένους που θα αποχωρήσουν με εθελούσια, ενώ διατηρούνται τα προνομιακά επιτόκια δανείων που έχουν ήδη ληφθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here