«Ψήφο εμπιστοσύνης» στις προσπάθειες που συντελούνται ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει καταστεί μια ένα κέντρο καινοτομίας δίνει και η Profile Software!

Ειδικότερα, η διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, ανακοίνωσε την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας “Profile Technologies SA”, που θα λειτουργεί ως κέντρο ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε μια από τις πόλεις της Ελλάδας που αναδεικνύουν τις εταιρείες τεχνολογίας αποτελώντας πόλο έλξης και προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες ανέλιξης για νέους προγραμματιστές. H Profile Technologies σκοπεύει να προσελκύσει έμπειρους και ταλαντούχους επαγγελματίες από τη Βόρεια Ελλάδα, επιστήμονες της πληροφορικής στα πεδία της έρευνας, καθώς και απόφοιτους των πανεπιστημίων της περιοχής, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την επαγγελματική εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας.

Που θα εστιάσει

Η επένδυση για την επόμενη τριετία ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ με την εταιρεία να διαθέτει ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο με σκοπό να αποτελέσει πρότυπο οργανισμού ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Profile Technologies SA θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων λειτουργιών που αφορούν κυρίως στο χρηματοοικονομικό λογισμικό, με τεχνολογίες αιχμής, υιοθετώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), τη μηχανική εκμάθηση (ML), τη ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών (RPA) και το blockchain, ενώ πρόκειται να επενδύσει και σε Augmented Reality (AR) για τη διαχείριση επενδύσεων και banking. Επίσης θα αναλάβει μέρος των εργασιών ανάπτυξης του Ομίλου που υλοποιούνται έως σήμερα στην Ευρώπη (Αθήνα – Παρίσι – Λευκωσία) και στην Ασία (Ινδία), επιτρέποντας έτσι στα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας, να εστιάσουν στην περαιτέρω εξειδίκευση και την υλοποίηση έργων.

Βάιος Κρόκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here