Ως «προεκλογικό πυροτέχνημα» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζόμενων στο Γ.Ν. Άμφισσας και στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, την ένταξη του νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας σε άγονη προβληματική περιοχή τύπου Α.

Η ένταξη προβλέπεται με το νόμο 4600/09-03-2019 (φεκ 43 Α), αλλά η εφαρμογή του νόμου καθυστερεί εδώ και δυο μήνες όπως διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι. Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι εφόσον ο νόμος δεν εφαρμόζεται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, «δεν χορηγείται το σχετικό επίδομα το μήνα στους υπαλλήλους με βάση το μισθολόγιο των Δημοσίων υπαλλήλων».

Κατόπιν παρεμβάσεων του σωματείου για την εφαρμογή του νόμου, σύμφωνα με όσα αναφέρεται στην ανακοίνωση,  η διοικήτρια του Γ.Ν. Άμφισσας έφερε το θέμα σε συζήτηση στο Δ.Σ. στις 2 Μαΐου. Στη συνεδίαση αποφασίστηκε ομοφώνα η εφαρμογή και υλοποίηση των διατάξεων του εν λόγω του νόμου, ο οποίος έχει ισχύ από 20 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι καταλογίζουν στη διοίκηση κωλυσιεργία, αφού «παρά την απόφαση για άμεση εφαρμογή, η διοικήτρια απέστειλε ερώτημα στο γενικό λογιστήριο του κράτους για διευκρινίσεις». Αίσθημα δυσπιστίας επικαλείται το σωματείο και καταλογίζει «μεθοδεύσεις» από την πλευρά της διοίκησης, ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος.

Μάλιστα, καταλήγοντας το σωματείο αποδίδει την όλη προσπάθεια στη δημιουργία θετικών εντυπώσεων για την κυβέρνηση και την αλίευση ψήφων με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές. Ομοίως, η ΠΟΕΔΗΝ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο  η κυβέρνηση να επιχειρεί να ρίξει «στάχτη στα μάτια» για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας εν’ όψει εκλογών.

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here