Σαν προειδοποιητική βολή των ΗΠΑ εξέλαβαν οι της Deutsche Bank το πρόστιμο των 150 εκατ.$ που επέβαλε η ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης και θα πληρώσει ο γερμανικός όμιλος, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος του εκλιπόντος χρηματιστή Επστάιν.
   Ο χθεσινός διακανονισμός με το πολιτειακό υπουργείο Οικονομικών της Νέας Υόρκης είναι ο πρώτος αυτού του είδους εις βάρος μίας τράπεζας που σχετίστηκε με τον Επστάιν.
  Σύμφωνα με την αρχή της Νέας Υόρκης η Deutsche Bank διευκόλυνε τον εκλιπόντα μεγαλοχρηματιστή να πληρώνει Ρωσίδες (μοντέλα) και να κάνει αναλήψεις ύποπτων χρηματικών ποσών επί πέντε χρόνια ως golden πελάτη της γερμανικής τράπεζας.
   Το πρόστιμο αποτελεί, ακόμη, ένα πλήγμα για την φήμη του τραπεζικού ομίλου, καθώς διέρχεται μία σημαντική αναδιάρθρωση, μετά από πέντε χρόνια ζημιών συνολικού ύψους άνω των 15 δισ. δολαρίων
     Στην ανακοίνωση της η αρχή της Νέας Υόρκης επέκρινε ξεχωριστές συναλλαγές με το υποκατάστημα της Danske Bank στην Εσθονία, που εμπλέκεται σε ένα τεράστιο σκάνδαλο ξεπλύματος χρημάτων και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Μέσης Ανατολής.  Η Deutsche Bank, ειδικότερα η θυγατρική της στις ΗΠΑ, έχει αρκετά ανοιχτά μέτωπα με τις νομικές και χρηματιστηριακές αρχές της Πολιτείας, που δυνητικά θα μπορούσε να αντιστοιχούν σε ποινές ισοδύναμες της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας της στην αγορά της Φρανκφούρτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here