“Από δεύτερο τρίμηνο, και βλέπουμε. Για την σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ο λόγος. Σε επικοινωνία, συνεργάτη του “Β”, με το αρμόδιο τμήμα της PRODEA ΑΕΕΑΠ, μας διευκρινίστηκαν τα εξής.
  • Η σχετική διαδικασία είναι, ακόμη, σε διερευνητικό στάδιο, φάση αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων της εισηγμένης. Δεδομένου του πλουσιότατου χαρτοφυλακίου assets, σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα απαιτήσει αρκετό χρόνο. Θα πρέπει να ακολουθήσουν νομικός έλεγχος, έγκριση των ορκωτών κ.λ.π διαδικασία, που θα πάρει από 2 έως 4 μήνες.
Το θετικό είναι, πως ο κύριος ελεγκτής της ΑΕΕΑΠ είναι η εγνωσμένης εγκυρότητας PwC, οπότε δεν θα υπάρχει η παραμικρή επιφύλαξη για το τελικό αποτέλεσμα.
‘Οσον αφορά σε διάφορες αναφορές, που εκπορεύονται δεξιά και αριστερά, για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 500 εκατ. ευρώ, θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη, και σε σημαντικό βαθμό θα εξαρτηθεί και από το κλίμα που θα επικρατεί- τότε- στις διεθνείς αγορές.
  • Στα 1,916 δισ.€ η αποτίμηση της PRODEA ΑΕΕΑΠ(πρώην ΠΑΝΓΑΙΑ) με προτεραιότητα της διοίκησης Παπαχριστοφόρου τη μείωση του 98,15% που κατέχει το fund Castlelake.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here