Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση μεγάλων projects στον κλάδο του τουρισμού, στα οποία πρωταγωνιστούν ισχυροί όμιλοι αλλά και… μυστηριώδεις επενδυτές.
Prodea InvestmentsDimand Real Estate, Fattal και Brown Hotels ρίχνονται στη μάχη των επενδύσεων δεκάδων εκατ. ευρώ με στόχο οι νέες “αφίξεις” στην καρδιά της πρωτεύουσας να έχουν γίνει έως το καλοκαίρι του 2021.
Εξέχουσα θέση στη λίστα των μεγάλων projects κατέχει η ανακατασκευή του Σαρόγλειου Μεγάρου στην Ομόνοια με την υπογραφή Dimand- EBRD, σε συνεργασία και με την Prodea Investments όπου θα δημιουργηθεί το πρώτο ξενοδοχείο Moxy με 200 δωμάτια, ένα έργο ύψους 19 εκατ. ευρώ.

Ένα δεύτερο έργο αφορά την δημιουργία ξενοδοχείου από την Prodea στο Μοναστηράκι, επένδυση που θα ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την ανακατασκευή κτηρίου που ανήκει στο χαρτοφυλάκιό της, εμβαδού 2.525 τ.μ. το οποίο θα λειτουργήσει ως μπουτίκ ξενοδοχείο 35 δωματίων.

Eντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της μία ακόμη μονάδα, το πρώην Esperia, στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας, επί των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω. Το έργο ανακατασκευής ύψους 10 εκατ. ευρώ εκτελείται από τον ισραηλινό όμιλο Fattal, ο οποίος έχει συνάψει συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης με τον ΕΦΚΑ με μηνιαίο μίσθωμα 95,833,33 ευρώ.

Μια ακόμη άφιξη αφορά το Xenodocheio Milos, 45 κλειδιών, στο 3ώροφο διατηρητέο κτίριο ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Πρόκειται για 5άστερο μπουτίκ ξενοδοχείο με την υπογραφή της Intrakat και με κόστος επένδυσης στα 7 εκατ. ευρώ.

Η Brown Hotels προχωρεί το επενδυτικό της πλάνο στην Ελλάδα. Ο ισραηλινός επενδυτικός όμιλος διενεργεί εργασίες ανακαίνισης στο La Mirage, ενώ έχει συνάψει συνεργασία και με την επίσης ισραηλινή Ficus Investments, εγια το άνοιγμα μπουτίκ ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Ευριπίδου 82.

Τέλος προσεχώς αναμένεται και η άφιξη του The Cohort Athens  στην οδό Λιοσίων 93. Το concept είναι πρωτότυπο καθώς η μονάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη smart ξενοδοχειακή δομή στην Αθήνα. Πίσω από την εν λόγω επένδυση βρίσκεται Λιβανέζος επενδυτής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here