Η Prodea αποκτά το ακίνητο της Yalco στα Οινόφυτα έναντι απαίτησης 8,25 εκ. ευρώ και το μισθώνει ξανά στην εταιρία για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της. Η Yalco με τη σειρά της προχωρά σε κινήσεις μείωσης των συνολικών υποχρεώσεών της όπως δείχνει και η μεταβίβαση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις σε εταιρία από την Ιρλανδία.

Ειδικότερα στην απόκτηση ακινήτου, αποτελούμενου από τρία όμορα αγροτεμάχια, από την Yalco Κωνσταντίνου προχώρησε η Prodea στις 07/08/2021, έναντι τιμήματος 8,25 εκ. ευρώ στο πλαίσιο των ενεργειών εξυγίανσης από τη Yalco και μείωσης των δανειακών υποχρεώσεών της.

Το ακίνητο βρίσκεται εντός εγκεκριμένου σχεδίου, στη θέση «Ρουμάνια» της κτηματικής περιφέρειας της Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων του Δήμου Τανάγρας, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας), και είναι συνολικής εκτάσεως 85.197,77 τ.μ. μετά επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων.

Το ακίνητο πωλήθηκε στην Prodea, εμπραγμάτως ασφαλισμένη ομολογιούχο δανείστρια εταιρεία, προς ισόποση μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Yalco.

Ακολούθως, η Yalco προέβη σε συμβόλαιο μίσθωσης μέρους του ως άνω ακινήτου με την αγοράστρια εταιρεία, για την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της, όσο αφορά την παραγωγική της δραστηριότητα αλλά και την παροχή των υπηρεσιών logistics.

H διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι επετεύχθη ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την εξυγίανση των υποχρεώσεών της και την ανοδική πορεία της στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here