Κινητήριο δύναμη για τα μεγάλα projects που έχει καταρτίσει η Noval Property, θυγατρική του ομίλου Viochalco αποτέλεσαν τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από το πράσινο ομόλογο των 120 εκατ.€

Ένα από αυτά, αποτελεί το έργο της οδού Πειραιώς το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος έως το 2025, μια επένδυση ύψους 152 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης, ο CEO της εταιρίας κ. Παναγιώτης Καπετανάκος δήλωσε πρόσφατα ότι το έργο στον Ταύρο «θα σηματοδοτήσει τη δημιουργία μίας μεγάλης γειτονιά τέχνης και πολιτισμού».

Οι χώροι που διαθέτει η εταιρεία θα αναδιαμορφωθούν έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μελλοντικών ενοίκων, είτε πρόκειυται για εταιρείες, είτε για ιδιώτες, ή και τουρίστες.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία γραφείων, κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων, πολιτιστικών χώρων αλλά και hub τεχνολογίας – έρευνας καθώς και χώροι αποθήκευσης 56.700 τ.μ.

Το ακίνητο στην Πειραιώς αποτέλεσε σήμα κατατεθέν για τον όμιλο Βιοχάλκο και την ευρύτερη περιοχή στην οποία δημιουργήθηκαν επίσης άλλες εταιρείες που σχετίζονταν με το εμπόριο στη βιομηχανία, την μεταποίηση, τις μεταφορές κλπ. Όλα ξεκίνησαν, εκεί, το 1937 σαν οικογενειακή επιχείρηση για την κατασκευή σωλήνων και υδραυλικών ειδών.

Ο κ. Καπετανάκος ανέφερε ακόμη πως ο στόχος για το βιομηχανικό συγκρότημα είναι «ένας σύνθετος τουριστικός, πολιτιστικός, συνεδριακός, εμπορικός και επιχειρηματικός πόλος με βιώσιμο χαρακτήρα, διατηρώντας την παράδοση και στοχεύοντας ευρύτερα και στη δημιουργία ενός πολιτιστικού πόλου μητροπολιτικής εμβέλειας, που θα αναζωογονήσει την ευαίσθητη αλλά και προνομιακή από πλευράς θέσης, περιοχή του Ελαιώνα».

Η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει τμηματικά έως το 2025.

Η Noval Properties είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εγχώρια Επενδυτική Ακινήτων με 43 ακίνητα. Από αυτά τα ακίνητα εισοδήματος της εταιρίας, σημαντικό asset αποτελεί το εμπορικό River West καθώς και το ’The Orbit’’ στη Λ. Κηφισίας, το ΙΚΕΑ, το Wyndham Grand και το Mare West στην πόλη της Κορίνθου.

Διαβάστε επίσης:

Το Χ.Α. υποδέχθηκε πανηγυρικά την Noval Property

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here