Γράφει η «ξενοδόχος»

  • «Mε τη νέα συμφωνία επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για δυναμική επανατοποθέτηση, επένδυση και μετασχηματισμό του χαρτοφυλακίου μας στην Ελλάδα, βοηθώντας τη χώρα να διατηρήσει τη θέση, που δικαιωματικά κατέχει, ως ένας κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

Τάδε έφη ο κ. Alejandro Hernández–Puertolas, CEO και Founding Partner της HIP με αφορμή τη συμφωνία που κατέληξε ο όμιλος με την Domes Resorts της οικογένειας Σπανού.

Η ΗΙΡ αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη ξενοδοχειακών θερέτρων στη νότια Ευρώπη ιδιοκτησίας κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone κι έχει αυτή την στιγμή ένα χαρτοφυλάκιο συνολικά 63 ξενοδοχείων 5 και 4 αστέρων με 19.000 κλειδιά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία.  Στη χώρα μας, πρίν από ένα χρόνο ο όμιλος απέκτησε από την Louis Group πέντε ξενοδοχειακές μονάδες, σε μία συμφωνία που αποτιμήθηκε στα 178,6 εκατ. ευρώ.

Τώρα, εν μέσω κορωνοϊού, η Domes Resorts που συνδέεται με τον όμιλο Ledra Hotels and Villas προχωρά, κατόπιν της συμφωνίας με την ΗΙΡ, στην ανάληψη της διαχείρισης των δύο ξενοδοχειακών θερέτρων, των Grand Hotel στην Κέρκυρα και Zante Beach στην Ζάκυνθο, δύο από τις μονάδες που αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου που απέκτησε η ΗIP μέσα στο 2019.  Η Domes Resorts, αναλαμβάνει την ευθύνη της ανακαίνισης και της εμπορικής επανατοποθέτησης των δύο ξενοδοχειακών μονάδων που θα λειτουργήσουν με την υπογραφή διεθνών brands και με το ονομο των 5 αστέρων της Domes Resorts.

Το γεγονός πάντως ότι η Blackstone θεωρεί την Ελλάδα από τα ‘’ισχυρά χαρτιά’’ του τουρισμού στη Μεσόγειο είχε προαναγγείλει στις αρχές του καλοκαιριού και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι είχε δεχθεί σχετικό τηλεφώνημα από τους επιτελείς του ομίλου.

Η Domes Resorts, μέλος του ομίλου Ledra Hotels and Villas, αποτελεί από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας και από την ίδρυση της ναυαρχίδας του ομίλου, του ξενοδοχείου Domes of Elounda, έχει προσθέσει τρεις επιπλέον διεθνώς αναγνωρισμένες μονάδες σε δύο τοποθεσίες μέσα σε τρία χρόνια:

Στην Κρήτη, η Domes Resorts έχει την ιδιοκτησία και εκμετάλλευση των Domes of Elounda- Autograph Collection, Domes Noruz Chania- Autograph Collection, Domes Zeen – A luxury Collection Resort επίσης στα Χανιά. Στην Κέρκυρα, η Domes Resorts μισθώνει και εκμεταλλεύεται το Domes Miramare- A Luxury Collection Resort, Corfu, ενώ από το 2015, η Domes Resorts έχει αναπτύξει στρατηγική συνεργασία με τη Marriott International. Σύμφωνα με τον δρ. Γιώργο Σπανό, CEO της Domes Resorts, η κίνηση με την ΗΙΡ μπορεί να φέρει πιο κοντά τον στόχο ώστε το εμπορικό σήμα της Domes να επεκταθεί πέρα από τα σύνορα της χώρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here