Στην εξαγορά μιας μεγάλης εταιρείας καλλυντικών με ιστορία 45 ετών και χρηματιστηριακή αξία άνω των 43,5 εκατ. δολαρίων στοχεύει η Blackstone.

Η μεγάλη εταιρεία επενδύσεων, η οποία διαχειρίζεται assets άνω των 365 δισεκατομμυρίων βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Reinold Geiger, τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία της L’Occitane International, για την εξαγορά του μεγάλου οίκου καλλυντικών και περιποίησης δέρματος, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Εάν οι συζητήσεις αποδώσουν καρπούς, τότε οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα. Σημειώνεται ότι η διαπραγμάτευση της μετοχής της L’Occitane ανεστάλη στο Χονγκ Κονγκ σήμερα Τρίτη, εν αναμονή των ανακοινώσεων.

Η L’Occitane έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 43,6 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (5,6 δισ. δολάρια). Ιδρύθηκε το 1976 από τον Γάλλο Olivier Baussan. Έτος – ορόσημο για την εταιρεία υπήρξε το 1994, όταν ο Geiger έγινε μέτοχος και άρχισε να επεκτείνει τη L’Occitane σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα Η L’Occitane διαθέτει οκτώ brands υπό την ομπρέλα της και περίπου 3.000 σημεία πώλησης σε 90 χώρες.