Γράφει η «ξενοδόχος»

Στις 21 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός με κλειστές προσφορές για την εκ νέου πώληση του ξενοδοχείου που βρίσκεται κάτω από την ιδιοκτησία του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στον Κεραμεικό.

Πρόκειται για το ακίνητο επί της οδού Πειραιώς 78 και Σαλαμίνος, δυναμικότητας 39 δωματίων με 81 κλίνες που αποτελείται από ένα πενταώροφο διατηρητέο επί της οδού Πειραιώς κι ένα τριώροφο κτίσμα συμβατικής κατασκευής επί της οδού Σαλαμίνας.

Το 5άστερο ξενοδοχείο πωλείται τώρα με τιμή πρώτης προσφοράς στα 6,3 εκατ. ευρώ, νούμερο που είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά του προηγούμενου διαγωνισμού προ τετραετίας, το 2017.

  • Τότε η Probank Leasing είχε βγάλει προς πώληση το πρώην ‘’Ηριδανός’’, 5 αστέρων, με τιμή επίσης στα 6,3 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν είχε βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής με αποτέλεσμα τελικά να προχωρήσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για τη μίσθωσή του.

 

Το ξενοδοχείο που είχε κλείσει το 2012 λόγω της κρίσης και της μειωμένης κίνησης στα ξενοδοχεία της Αθήνας εκείνη την περίοδο, άνοιξε εκ νέου το 2019 ως ‘’ Athenaeum Eridanus Luxury Hotel’’ στην κατηγορία των 4 αστέρων, ενώ τώρα αναρτάται ξανά πωλητήριο με την ελπίδα ότι η συγκυρία με το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον στο real estate της ελληνικής πρωτεύουσας θα ευνοήσει περισσότερο την  πώληση.

Το ξενοδοχείο έχει στις παροχές του εστιατόριο, γυμναστήριο, spa, bar στο δώμα με θέα την Ακρόπολη και αίθουσα συνεδριάσεων 60 ατόμων.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here