Πλούσια θεματολογία και ερωτήματα σχετικά με το αυτοκίνητο και την νέα ηλεκτρική εποχή του, περιλαμβάνονται στην ατζέντα του Auto Forum 2021 #auf21 με τίτλο:«Εξηλεκτρισμός», το οποίο διοργανώνεται για 4η χρονιά στις 25 Φεβρουαρίου από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, μέσα από τη LiveOn.

Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ), της Hellastron, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Ο κ. Νικόλαος Πρέζας, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing, Volkswagen μίλησε για το πως η Volkswagen προσανατολίζεται στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

O εξηλεκτρισμός αποτελεί μεγάλη πρόκληση αλλά και στάδιο του μετασχηματισμού που βιώνουμε από την ψηφιοποίηση και τώρα προς την ηλεκτροκίνηση. Οφείλουμε να  συμβάλλουμε κι εμείς στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή έως το 2050. Τα υπόλοιπα χρόνια πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι προς την προσπάθεια μείωσης της θερμοκρασίας του πλανήτη τουλάχιστον κατά 2 μονάδες. Θεωρούμε ότι η προσέγγιση πρέπει να είναι πιο ολιστική. Να ξεκινά δηλαδή από την εφοδιαστική αλυσίδα. Τρεις πυλώνες είναι απαραίτητη για την εποχή του εξηλεκτρισμού: Η αποτροπή των εκπομπών  διοξειδίου άνθρακα, η μείωση και το αντιστάθμισμα τους όταν όλα τ’ άλλα δεν είναι εφικτά. Σαν Volkswagen πρωτοπορούμε στην κατασκευή αυτοκινήτων που μειώνουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα στο περιβάλλον. Ως κατασκευαστές έχουμε υποχρέωση έκτος από την εμπορική δραστηριότητά μας να συμμετέχουμε σε δράσεις για μείωση των εκπομπών άνθρακα. Ένα τέτοιο project είναι και η συμμετοχή του group στην προσπάθεια να εφαρμοστούν σε ένα μικρό νησί του Αιγαίου, στηνΑστυπάλια, όλες αυτές οι μορφές πράσινης ανάπτυξης όπως η μικροκινητικότητα, το car sharing κ.λ.π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here