Τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ Geoffrey R. Pyatt υποδέχθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή το επικείμενο 10th Greek Investment Forum in NY που συνδιοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο Αθηνών στις 8 – 11 Ιουνίου.

Ο κ. Pyatt κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Καλωσορίζοντας τον Πρέσβη των ΗΠΑ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης τόνισε την πολύπλευρη και ουσιαστική στήριξη που όλα αυτά τα χρόνια παρέχει ο κ. Pyatt στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, όχι μόνο με την συμμετοχή του στην συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά και με το ενδιαφέρον και την ενθάρρυνση της νεοφυούς και καινοτόμου ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Λαζαρίδη στην εξαρχής υποστήριξη από τον κ. Pyatt του προγράμματος Roots που στηρίζει στην Ελλάδα τέτοιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, το οποίο πλέον είναι διεθνώς αναγνωρίσιμο μέσω της Global Federation of Competitiveness Councils (GFCC).

Στον ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο που ο κ. Pyatt έχει διαδραματίσει στη διαμόρφωση των άριστων ελληνοαμερικανικών σχέσεων αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος.

“Αυτή είναι μια στιγμή μεγάλης ευκαιρίας για την Ελληνοαμερικανική σχέση και ειδικότερα για τις εμπορικές και επενδυτικές μας σχέσεις. Η Πρεσβεία και εγώ θα κάνουμε ότι μπορούμε σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να συνεχίσουμε να διευκολύνουμε ευκαιρίες στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας και να οδηγήσουμε τη σχέση μας σε υψηλότερα επίπεδα” δήλωσε ο κ. Pyatt προσθέτοντας: “Όπως είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους επί τη ευκαιρία της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να συνεργασθούν με την Ελλάδα, προκειμένου να επιδιώξουν βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία. Καθώς εισερχόμαστε στην περίοδο μετά την πανδημία, η Ελλάδα είναι σε σχετικά καλή θέση προκειμένου να ανακάμψει από το οικονομικό σοκ που προκλήθηκε από την πανδημία”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here