Συμφωνία με σημαντική κρυμμένη υπεραξία για την Premia χαρακτηρίστηκε η απόκτηση τηςΜπουτάρης οινοποιητική“.
Ενα deal, που οι αναλυτές στην πλειονότητά τους περιορίστηκαν στο όφελος, που αποκτά η εισηγμένη από την αξιοποίηση των πολλών ακινήτων, εγκαταστάσεων, αμπελώνων κ.λ.π που είχε η ιστορική εταιρεία.
  • Ομως στον σχεδιασμό της Sterner Stenhus προβλέπεται ένα φιλόδοξο project που θα περιλαμβάνει από την οινοποίηση/παραγωγή μέχρι τον αγροτοτουρισμό, τομέας που έλκει χιλιάδες Σουηδούς (εν γένει Σκανδιναβούς) κάθε χρόνο σε Τοσκάνη, Προβηγκία και Αλσατία.
Σουηδικών συμφερόντων ο βασικός μέτοχος της Premia Properties, με τον Ηλία Γεωργιάδη να έχει-ήδη- έτοιμο το πρώτο στάδιο του εγχειρήματος.
Μέσω της SSG Ελληνικά Οινοποιϊα ΑΕ σε συνεργασία με τα μέλη της οικογένειας Μπουτάρη θα αναπτύξει την οινοποιητική, παραγωγική και εμπορική δραστηριότητά της.
Σαν να λέμε, μία ΑΕΕΑΠ και στην οινοποιία.
Ο σχεδιασμός, σε δεύτερο στάδιο, περιλαμβάνει αξιοποίηση των εγκαταστάσεων σε Σαντορίνη και Κρήτη (πλησίον της Κνωσσού) με την δεύτερη να διαθέτει-ήδη- τρεις σουίτες που μπορεί να αξιοποιηθούν (οινο)τουριστικά.
Για τους γνώστες θα θυμίσω, πως το περίφημο Wine & Spirit σε παλαιότερη έκδοση του είχε κατατάξει την “Μπουτάρης” στα 6 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here