Εξαιρετικά θετικό ήταν το κλίμα της συνάντησης του ισχυρού άνδρα του επενδυτικού ομίλου Fairfax, Prem Watsa, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την πλευρά της κυβέρνησης τονίστηκε

  • η αποφασιστικότητα για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Watsa έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο

  • χρηματοπιστωτικός κλάδος,
  • η αγορά ακινήτων και
  • οι τουριστικές επενδύσεις.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στη νέα κυβέρνηση και το πρόγραμμα της, ενώ εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, την ταχύτητα με την οποία στήθηκε το κυβερνητικό επιτελείο και το sequencing των νομοθετικών πρωτοβουλιών που οδηγούν σε πιο δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας.

Στις συζητήσεις οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στα ΣΔΙΤ για τις μεγάλες υποδομές και στην ολοκλήρωση έως τέλος 2019 του εμπροσθοβαρούς προγράμματος απομείωσης των Npls.

«Αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο» φέρεται να δήλωσε ο Ινδός επενδυτής προς τα μέλη της κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here