«Η επένδυση στην έρευνα και στην καινοτομία αποτελεί κεντρική στρατηγική προτεραιότητα για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο, στηριζόμενο στη γνώση και την αξιοποίησή της, μέσα από την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων και υπηρεσιών», υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θεωρούμε – τόνισε ο κ. Δήμας – «ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος έρευνας τεχνολογίας και καινοτομίας τα επόμενα χρόνια. Για να γίνει αυτό όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων για την έρευνα, όχι μόνο από τον δημόσιο τομέα, αλλά κυρίως από το ιδιωτικό τομέα».

«Για εμάς είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν σε περισσότερες εταιρείες και σε περισσότερους φορείς να εμπιστευθούν τη χώρα μας και τους επιστήμονές μας να πραγματοποιούν καινοτόμα έρευνα στην Ελλάδα και να δημιουργηθούν νέες και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας. Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός αξιοκρατικού συστήματος έρευνας και τεχνολογίας που θα στηρίζει την καινοτομία και θα δημιουργεί υπεραξία για ερευνητές και επιχειρήσεις και θα πείσει τους Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό ότι έχουν την επιλογή του επαναπατρισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση – είπε ο κ. Δήμας – «επειδή διαθέτουμε το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να το οργανώσουμε ακόμα καλύτερα και θεωρούμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι επιχειρήσεις μπορούν να παίξουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι από αυτό που διαδραματίζουν σήμερα, πάντοτε σε συνεργασία με τα ερευνητικά κέντρα και τους ερευνητές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here