Γράφει η «ξενοδόχος»

 

Ένα σημαντικό βήμα έγινε χθές για τον όμιλο Μήτση και τo project που προωθεί εδώ και καιρό στη Μύκονο.

Εχοντας «περάσει» από το Enterprise Greece, ο γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος που έχει σε εξέλιξη αυτή την περίοδο μερικές από τις σημαντικότερες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς- μεταξύ των οποίων και το mega project στην Αφάντου της Ρόδου- έλαβε χθές το «πράσινο φώς» από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων για τη νέα επένδυση στο νησί των Ανέμων.

Ο λόγος για την ανέγερση και ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας του επενδυτικού φορέα «ΚΟΡΤΙΑ ΑΕ» στη Μύκονο, με προϋπολογισμό 61 εκατ. ευρώ.

  • Το έργο αφορά στη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος με ξενοδοχειακό κατάλυμα 5*, δυναμικότητας 178 κλινών και 4 τουριστικών κατοικιών, υποστηρικτικών υποδομών (spa, εστιατόρια, bar, κ.λπ.) καθώς και χώρων αναψυχής και άθλησης στην περιοχή Ελιά του Δήμου Μυκόνου και σύμφωνα με το σχετικό φάκελο, η επένδυση πρόκειται να δημιουργήσει 550 θέσεις εργασίας.

Σημειωτέον ότι μέσα στο καλοκαίρι ο όμιλος των Mitsis Hotels ολοκλήρωσε και τη συμφωνία με τον όμιλο Αγγελόπουλου για τα δύο ξενοδοχεία, το Aldemar Royal Mare και το Aldemar Cretan Village στην Κρήτη, ενισχύοντας το αποτύπωμά του στο νησί, με τον άμεσο στόχο για περαιτέρω εκσυγχρονισμό των δύο μονάδων. Το project της Αφάντου στη Ρόδο αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, γκόλφ, μαρίνας, τουριστικού χωριού κ.τ.λ..

Μία ακόμη μονάδα σχεδιάζει ο όμιλος στον Πειραιά, με την υπενοικίαση του Μεγάρου Μεταξά όπου σχεδιάζεται με ορίζοντα το 2023 ένα νέο ξενοδοχείων 110 δωματίων.

Στο πλάνο είναι και μία ακόμη επένδυση στην Κώ, πέραν φυσικά του δεδηλωμένου ενδιαφέροντος για το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ στα Καμένα Βούρλα με τις ιαματικές πηγές, εκεί όπου βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων «Γαλήνη», με κέντρο Wellness & SPA (σ.σ. το ακίνητο είχε εκμισθωθεί στον όμιλο Μήτση μέσω της ΕΤΑΔ). Ο όμιλος Mitsis Hotels έχει παρουσία στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά για περισσότερα από 40 χρόνια, διαθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό του 17 ξενοδοχεία σε κάποιους εκ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας -την Αθήνα, την Κρήτη, τα Καμένα Βούρλα, την Κω και τη Ρόδο.