«Πράσινο» φως άναψε η Κομισιόν στην πώληση της συμμετοχής της Olympia συμφερόντων Πάνου Γερμανού στην πολωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play, στον όμιλο Iliad Γάλλου δισεκατομμυριούχου.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκριση της ώστε ο γαλλικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος Iliad να προχωρήσει την απόκτηση του 40% της Play, το οποίο κατέχει ο όμιλος Olympia και το ισλανδικό fund Novator.

Την ίδια στιγμή προχωρά και η δημόσια προσφορά για τις λοιπές μετοχές της πολωνικής εταιρείας.

Δείτε επίσης: Η Ιλιάδα του Γάλλου δισεκατομμυριούχου, το mega deal και ο Πάνος Γερμανός

Η Play Communications είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Πολωνία με μερίδιο αγοράς 29% των χρηστών και παρέχει κυρίως υπηρεσίες λιανικής για κινητή και σταθερή τηλεφωνία, καθώς και υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο στην Πολωνία.
Ιδρύθηκε το 2005 από το επενδυτικό fund Novator του δισεκατομμυριούχου Ισλανδού, Thor Björgólfsson, και συνεργάστηκε με μια τοπική εταιρεία για να υποβάλει προσφορά για άδεια 3G.
Η Iliad ανήκει στον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Χαβιέ Νιέλ και μετά την συμφωνία θα καταστεί η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας τη συνεχή επέκτασή της και πέραν της Γαλλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here