Σημαντικά έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας υλοποιούνται ήδη με εντατικούς ρυθμούς από τον Όμιλο της Motor Oil που έχει ήδη υπερδιπλασιάσει,  μέσα σε ένα χρόνο, την εγκατεστημένη ισχύ των εν λειτουργία «πράσινων» σταθμών που ανέρχεται στα 772 MW.

Θα ξεπεράσει  τα 800 MW έως το τέλος του χρόνου, οπότε θα τεθούν σε λειτουργία 60 MW έργων που βρίσκονται υπό κατασκευή και άλλα 24 MW θα μπουν στην πρίζα τους πρώτους μήνες του 2024.

  • «Ο κύκλος των εξαγορών μάλλον ολοκληρώθηκε. Θα επικεντρωθούμε τώρα στην κατασκευή των έργων καθώς έχουμε πετύχει τους στόχους που είχαμε θέσει νωρίτερα από το προβλεπόμενο», ανέφερε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πέτρος Τζαννετάκης στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του έτους .

 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή η  Motor Oil ανακοίνωσε την εξαγορά του 75% των μετοχών της UNAGI που κατέχει μερίδιο 51 % σε χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 1,9 GW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Το υπόλοιπο 49 % ανήκει στη ΔΕΗ.

O κ. Τζαννετάκης έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική συμφωνία που  όχι μόνο εξισορροπεί τις «πράσινες» επενδύσεις του Ομίλου  σε αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα (μέχρι πρότινος κυριαρχούσαν στο χαρτοφυλάκιο της MORE τα αιολικά που είχαν προκύψει από το deal εξαγοράς της ANEMOS RES της ΕΛΛΑΚΤΩΡ), αλλά και συσφίγγει τους «πράσινους» δεσμούς μεταξύ της ΔΕΗ και της Motor Oil,  που έχουν συστήσει από κοινού την Helleniq Hydrogen για την ανάπτυξη έργων παραγωγής «πράσινου» υδρογόνου στην Ελλάδα