Το ΄πε και το ‘κανε, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Η Μηχανική μαζί με την Ιταλική κατασκευαστική εταιρεία GD Infrastrutture κατέθεσαν από κοινού καταγγελία κατά του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η καταγγελία έγινε γραπτώς και θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη, όπως ζητήθηκε από τα στελέχη της ΕΕ.

Η Μηχανική αφού εξέθεσε  τα προβλήματα, τις παρανομίες, την κατασπατάληση των χρηματικών πόρων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελλάδος κατήγγειλε τον υπουργό Υποδομών ότι:

  1. Επιδιώκει την διάλυση των υπογεγραμμένων νόμιμων Συμβάσεων της κατασκευαστικής στο έργο του Αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, ώστε να αναθέσει ολόκληρο το έργο στους δικούς του εργολάβους, οι οποίοι καταδικάστηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την δημιουργία καρτέλ, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του οδικού έργου και την κατασπατάληση πόρων.
  2. Σχέδιο του αποτελεί η δημιουργία νέου άτυπου καρτέλ, το οποίο θα αναλάβει τα επόμενα Δημόσια Έργα με ελάχιστες εκπτώσεις, είτε με ειδικούς όρους.

Την καταγγελία παρέλαβαμ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von Der Leyen, η Επίτροπος Ανταγωνισμού και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Margrethe Vestager, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira, η Υπεύθυνη Έργων Υποδομής, της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Katrien De Marez, και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συνοχής της Κομισιόν τομέα Ελλάδος και Κύπρου, Willebrordus Sluijters.

Σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες κατασκευαστικές εταιρείες η ΕΕ δεν έχει δώσει έγκριση για την διάλυση των συμβάσεων του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here