Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την επιστροφή του από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, γνωστοποιώντας πως ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβάνει μεταβατικός υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή που ανέλαβε την “αντικειμενική πολιτική ευθύνη”…

Παράλληλα, παραιτήθηκαν και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας παράλληλα πως:

  • «η στάση του (Κώστα Καραμανλή) τον τιμά, καθώς όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ζήτησε από τον κ. Γεραπετρίτη να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος αλλά και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων.

  • Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δική της δουλειά. Οι ευθύνες θα αποδοθούν. Ενώ η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων. Θα πενθήσουμε τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Θα μείνουμε ενωμένοι και σε αυτή την τραγωδία. Και, μετά, θα σκύψουμε το κεφάλι και θα σφίξουμε τα δόντια. Θα δουλέψουμε ώστε αυτό το «ποτέ ξανά» που άκουσα στη Λάρισα να μην μείνει λόγος κενός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here