Σε μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο πόλεμος δεν πηγαίνει καλά για τη Ρωσία που υποχωρεί από εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας και χάνει στρατιωτικές μονάδες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε μερική επιστράτευση. Είναι η  πρώτη επιστράτευση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία ξεκινάει από σήμερα, είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και το Reuters.

Ταυτόχρονα με την επιστράτευση, ο Πούτιν επανήλθε με απειλές και υπαινιγμούς για πυρηνικά όπλα. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι ο Πούτιν έχει στριμωχθεί και ότι οι Ουκρανοί με τη βοήθεια της Δύσης έχουν αλλάξει τα αρχικά δεδομένα του πολέμου, ανακτώντας εδάφη.

«Στην επιστράτευση θα υπόκεινται μόνο οι πολίτες που βρίσκονται σήμερα στην εφεδρεία και κυρίως όσοι υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν συγκεκριμένες στρατιωτικές ειδικότητες και σχετική πείρα», είπε ο Πούτιν. Το Διάταγμα έχει υπογραφεί, πρόσθεσε.

Το Reuters αναφέρει, ότι ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε τη Δύση ότι εάν συνεχίσει τον «πυρηνικό εκβιασμό» της, η Μόσχα θα απαντήσει με τη δύναμη όλου του τεράστιου οπλοστασίου της. Ο Πούτιν δήλωσε ακόμα: «Αν απειληθεί η εδαφική της ακεραιότητα, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της. Αυτό δεν είναι μπλόφα».

Επίσης άλλα μέσα αναφέρουν ότι, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τη Δύση πως θέλει να «αποδυναμώσει, να διχάσει και να καταστρέψει τη Ρωσία» και απείλησε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν η Ουκρανία συνεχίσει τις επιθετικές της επιχειρήσεις.

Η δήλωση συνιστά ανησυχητική κλιμάκωση και οι απειλές πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη είπε η  Βρεττανή υφυπουργός Εξωτερικών Τζίλιαν Κίγκαν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here