Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας Federal Reserve που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ότι ο Σεπτέμβριος θα φέρει νέα αύξηση επιτοκίων του δολαρίου.

  • «Σύντομα θα υπάρξει ένα ακόμη βήμα προς την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής» αναφέρεται μεταξύ άλλων στα πρακτικά.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην πολιτική αυτή αντιτίθεται ο …Αμερικανός Πρόεδρος.

Χθες,  ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε δριμεία κριτική στη Fed, τασσόμενος για ακόμη μία φορά εναντίον του ρυθμού ομαλοποίησης της επιτοκιακής πολιτικής.

Ο …”POTUS” …εκτιμά ότι μια τέτοια επιλογή υπονομεύει τις προοπτικές της ανάπτυξης.

Το εύρος των αμερικανικών επιτοκίων κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στο 1,75% – 2,00%, με τη Fed να ετοιμάζεται για ακόμη μία αύξηση -η τρίτη για φέτος- τον προσεχή Σεπτέμβριο.

  • Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, έχει κάνει λόγο για τουλάχιστον τέσσερις συνολικά γύρους αυξήσεων εντός του 2018 και για τρεις εντός του 2019.

Πάντως, με βάση τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της Fed καθιστούν πιθανή την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων, εφόσον υπάρξει νέα κλιμάκωση των διεθνών εμπορικών διενέξεων.

Μάλιστα, ομοφώνως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συμφωνούν ότι οι εμπορικοί δασμοί συνιστούν μία αρνητική εξέλιξη για την οικονομία των ΗΠΑ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here