Πολλές αλλαγές και νέα δυναμική φέρνει στην J & P ΑΒΑΞ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως 20 εκατ. ευρώ, η οποία αποφασίστηκε χθες από τη γενική συνέλευση των μετόχων της και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα. Ένα σημαντικό τμήμα της αύξησης που θα γίνει με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και σε τιμή 0,45 ευρώ ανά μετοχή θα καλυφθεί από την οικογένεια Ιωάννου, η οποία βάσει των εκτιμήσεων, θα φθάσει να ελέγχει άμεσα περίπου το 26% της κατασκευαστικής εταιρείας (από περίπου 3,4%).

Δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση η J&P Investments (η κοινή εταιρεία Ιωάννου και Παρασκευαϊδη) η οποία τώρα ελέγχει το 44,2% και το ποσοστό της θα κατέβει περίπου στο 28%.

Οι δύο άλλοι βασικοί μέτοχοι της; εταιρείας, Κωνσταντίνος Μιτζάλης και Κωνσταντίνος Κουβαράς, που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους κατέχουν 17,5% και 6,8% αντίστοιχα, έχουν δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχουν στην αύξηση μέχρι του ποσοστού που τους αναλογεί.

Όπως εκτιμάται η οικογένεια Ιωάννου θα τοποθετήσει στην J&P κεφάλαιο της τάξεως των 13 εκατ. ευρώ (το τελικό ποσό θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των θεσμικών στην αύξηση), γεγονός που σηματοδοτεί την έμπρακτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της εταιρείας σε μια δύσκολη για τις κατασκευές χρονική περίοδο.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μετά την αφαίρεση των προβλεπόμενων δαπανών έκδοσης, θα διατεθούν, ως εξής:

– Περίπου 4,725 εκατ. ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια της εταιρείας

– 5 εκατ. ευρώ για μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων

– 3,43 εκατ. για τη χρηματοδότηση της 100% θυγατρικής Volterra AE ως προς την εισφορά ιδίων κεφαλαίων στο υπό κατασκευή αιολικό πάρκο στο Κουρομάντρι-Ριγανόλακα Ναυπακτίας και

– 6,745 εκατ. για βελτίωση ταμειακής ρευστότητας, ενόψει και των πληρωμών (σε δόσεις) του προστίμου ύψους 18,3 εκατομμυρίων που επιβλήθηκε το 2017 στην Εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για διευθέτηση διαφοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here