Μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα έχουν γίνει τα εγκαίνια της “νέας Αίγλης”.

Η κοινοπραξία της Foodcorp Investments του Ομίλου Κοπελούζου και της Γρηγόρης ΑΒΕΕ του Γ. Γεωργάτου,  έχει αναλάβει τη διαχείριση του πολυχώρου για τα επόμενα 20 χρόνια.

  • Σύμφωνα με την νέα παράταση, που ζήτησε και πήρε η FoodCorp Investments, ο τελικός σχεδιασμός προβλέπει άνοιγμα του ιστορικού ακινήτου (από το 1904) πριν του Αγίου Δημητρίου-28η Οκτωβρίου.


Οσοι έχουν παρακολουθήσει την εξέλιξη του project- βάσει του master plan- κάνουν λόγο για ένα εντυπωσιακό τοπόσημο- με θέα στην Ακρόπολη- που δικαιολογεί τόσο το υψηλό ενοίκιο (35.000/μήνα) και πρόσθετο ενοίκιο που θα αντιστοιχεί στο 1% στα ετήσια ακαθάριστα έσοδα, από την 1η Ιανουαρίου 2025.

Παράλληλα με την πρόοδο των εργασιών φαίνεται πως απέκτησε ενδιαφέρον και το κατάστημα επί της Λεωφόρου Αμαλίας- στην είσοδο προς τον χώρο του Ζαππείου/τελευταία είχε στεγασθεί το bar resto Oasis– Κλειστό για χρόνια, αίφνης αποκτά και πάλι ενδιαφέρον για εμπορική χρήση.


Η πληροφορία πως, ο ιδιοκτήτης ζητά ενοίκιο 7.000/μήνα, ενώ- πιθανότατα, λόγω της σύμβασης για την “Αίγλη”- προβλέπεται και ποσοστό επί των πωλήσεων.

Ενδιαφέρον από επιχειρηματίες της εστίασης (FnL) υπάρχει-ειδικά για σημεία πέριξ του χώρου του Ολυμπιείου, πλησίστια της πλατείας Συντάγματος και του τριγώνου Attica/City Link- Βουκουρεστίου-Κολωνακίου.