Η ιστορική αίθουσα συναλλαγών στα  κεντρικά γραφείς της ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου Lloyd’s of London στη Lime Street αναμένεται να ξανανοίξει είτε μετά το Πάσχα (12 Απριλίου), είτε στις αρχές Μαΐου.

Η απόφαση θα εξαρτηθεί από τον αναθεωρημένο οδικό χάρτη της βρετανικής κυβέρνησης για την έξοδο από το lockdown που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσαν τα Lloyd’s, σημειώνοντας ότι η άρση των περιορισμών θα είναι πολύ βαθμιαία.

«Οι Lloyd’s επεξεργάζονται σχέδια για το πώς και πότε μπορεί να ξανανοίξει τόσο η αίθουσα συναλλαγών (underwriting room) όσο και τα κεντρικά γραφεία με ασφαλή τρόπο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Με δεδομένο ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αναμένεται να συνεχιστούν, το πιθανότερο είναι ότι θα επανέρθουμε στη ρότα (να λειτουργεί η αίθουσα για trading σε συγκεκριμένες γραμμές δραστηριότητας ανά ημέρα), ώστε να διασφαλιστεί ότι η χωρητικότητα δεν υα υπερβαίνει το 45% σε καμία περίπτωση». 

Τον Μάρτιο του 2020, στις αρχές της πανδημίας, η αίθουσα συναλλαγών των Lloyd’s έκλεισε για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η αίθουσα ξανάνοιξε για underwriting “πρόσωπο με πρόσωπο» και με φυσική παρουσία, αλλά με περιορισμένη χωρητικότητα 45%. Μεταξύ 5 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου 2020, η ασφαλιστική αγορά ζήτησε από όλους τους υπαλλήλους με έδρα τη Μ. Βρετανία να εργαστούν από το σπίτι, με την εξαίρεση λίγων κρίσιμων θέσεων. Κατά την κρίσιμη περίοδο από το Νοέμβριο έως την περίοδο ανανεώσεων των (αντ)ασφαλιστικών συμβολαίων στις αρχές Ιανουαρίου, η πρόσβαση στην αίθουσα συναλλαγών επιτρεπόταν μόνο την Τετάρτη. Κατά το δεύτερο ολικό lockdown στη Μ. Βρετανία που ξεκίνησε στις 6 Ιανουαρίου, οι Lloyd’s of London έκλεισαν για δεύτερη φορά την αίθουσα συναλλαγών.

«Μόλις ενημερωθούμε για τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης, θα αποσαφηνίσουμε την δική μας προσέγγιση και θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας…Ελπίζουμε ότι  θα είμαστε σε θέση να τους καλωσορίσουμε όλους πίσω στο underwriting room σύντομα», καταλήγει η ανακοίνωση των Lloyd’s.

φωτό: commons.wikimedia.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here