Με απόφαση του Αρείου Πάγου, επικυρώθηκε το απαλλακτικό βούλευμα για επίδικα δάνεια του εφοπλιστή κ. Θεόδωρου Βενιάμη και ως εκ τούτου κρίθηκαν ενήμερα και με εξασφαλίσεις.Ειδικότερα, το 6ο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με Πρόεδρο την κυρία Αβροκόμη Θούα, με την υπ’ αριθμόν 158/2021 απόφασή του (εν συμβουλίω) επικύρωσε το υπ’ αριθμόν 2758/2020 απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τον κύριο Θεόδωρο Βενιάμη.

Μετά την απόφαση αυτή, η περιουσία της Τράπεζας Πειραιώς, καθολικής διαδόχου των επιδίκων δανειακών συμβάσεων, δεν έχει υποστεί ζημιά, όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος του κ. Βενιάμη.

Οπως αναφέρει ο δικηγόρος του κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «στο ανωτέρω απαλλακτικό βούλευμα ο εισαγγελέας εμφατικά γράφει ότι ‘τα επίδικα δάνεια του ομίλου Βενιάμη είναι ενήμερα και με εξασφαλίσεις, κατά συνέπεια η περιουσία της Τράπεζας Πειραιώς καθολικής διαδόχου των επιδίκων δανειακών συμβάσεων, δεν έχει υποστεί την απαιτούμενη εκ του νόμου, για την πλήρωση της αντικειμενικής υποστάσεως της πράξης της απιστίας, ζημιά!’

Ο κύριος Θεόδωρος Βενιάμης, σε όλη του τη ζωή πορεύεται με εντιμότητα και ήθος, και το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο, που θέλει να κληρονομήσουν τα παιδιά του από αυτόν είναι το καλό όνομα!

Κλείνοντας, ως ενεργός πολίτης αυτής της χώρας, οφείλω να επισημάνω (καίτοι γνωρίζω ότι θα ενοχληθεί γι αυτήν μου την πρωτοβουλία ο Θεόδωρος, γιατί είναι πολύ σεμνός άνθρωπος) ότι την περίοδο, που ο κύριος Βενιάμης είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, έχουν υπάρξει σημαντικότατες φιλανθρωπικές δράσεις από την Ένωση, που στοχεύουν στην ανακούφιση των ευάλωτων συμπολιτών μας, που μαστίζονται από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας», αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η υπόθεση αφορά παλιά δάνεια που είχαν δοθεί από τη Marfin για τα οποία υπήρχε υποψία ότι δόθηκαν με ευνοϊκούς όρους και χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here