Το 2026 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο το Varko Bay, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο υπερπολυτελές θέρετρο με την υπογραφή της Banyan Tree στην Ευρώπη.

Εκδόθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα για την «Έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «Varko Bay Resort» στη θέση «Βαρκό» της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», ένα project, το οποίο θα ξεπεράσει τα 180 εκατ. ευρώ.

Στόχος είναι το πέντε αστέρων θέρετρο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2026. Με βάση το σχετικό business plan, το συγκρότημα θα αποτελείται από συνολικά 116 πολυτελείς βίλες και 45 branded κατοικίες. Θα διαθέτει τρία εστιατόρια και μπαρ, όπως και τουριστική μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού yacht έως 40 μέτρων.

Κατά τη διετή κατασκευαστική περίοδο του θερέτρου θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας και θα απασχολούνται περισσότερα από 250 άτομα κατά την λειτουργία του θέρετρου.

Το υπερπολυτελές θέρετρο Varko Bay θα αναπτυχθεί στη Χερσόνησο Βαρκό της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας της Δυτικής Ελλάδας, «πληρώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές βιωσιμότητας, μεταξύ άλλων, διά της αρμονικής ένταξής του στο τοπίο, και της ανάδειξης και προστασίας του τοπικού περιβάλλοντος», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.