Γράφει η «ξενοδόχος»

Μόλις το 1/6 των περυσινών αφίξεων αναμένει φέτος ο πλέον εμβληματικός προορισμός της χώρας, από τον οποίο μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έκανε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, προ της 15ης Ιουνίου την εκκίνηση του ελληνικού τουρισμού.

  • Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού, φέτος αναμένονται περί τις 500 χιλιάδες αφίξεις όταν πέρυσι το αντίστοιχο νούμερο είχε διαμορφωθεί στα 3 εκατομμύρια.

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα παράμετρος, την οποία μάλιστα οι ξενοδόχοι της Σαντορίνης επισημαίνουν και σε σχετική επιστολή τους προς τα συναρμόδια υπουργεία είναι και το γεγονός ότι δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον από κάποια ξενοδοχειακή μονάδα ή άλλο τουριστικό κατάλυμα για να προσδιοριστεί σε ξενοδοχείο καραντίνας στο νησί.

Γι’ αυτό και η Ένωση προτείνει να αναλάβει η ίδια την πρωτοβουλία διαχείρισης ξενοδοχείου καραντίνας που να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφόμενες υγειονομικές διατάξεις, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, σαν εναλλακτική πρόταση στην δωρεάν διαμονή που προβλέπεται στην προκήρυξη ξενοδοχείου καραντίνας.

  • «Παρότι η έναρξη της τουριστικής σεζόν έχει ξεκινήσει από τις 15/6/20 και η Ελλάδα δέχεται επίσημα πλέον τουρίστες, δεν έχει διασφαλιστεί η διαχείριση πιθανού κρούσματος που θα χρήζει περιορισμό για την αποφυγή διασποράς του ιού στην κοινότητα.
  • Αυτό συμβαίνει επειδή η αποζημίωση των 30 ευρώ που αναφέρεται στην προκήρυξη του Υπουργείου Τουρισμού, εμπεριέχει όχι μόνο το κόστος διαμονής, αλλά και διατροφής (3 γευμάτων), ειδών ατομικής προστασίας καθώς και ΦΠΑ, κάτι που καθιστά ασύμφορη την αποδοχή της από οποιοδήποτε κατάλυμα, αν αναλογιστεί κανείς τα αυξημένα κόστη που απαιτούνται για την λειτουργία του, εφαρμόζοντας τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους λειτουργικούς κανονισμούς. 
  • Ακόμη όμως και αν στην περίπτωση που πιθανόν θα εκδηλωνόταν ενδιαφέρον από κάποιο κατάλυμα, αυτό θα ήταν δυστυχώς χαμηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών, κάτι τελείως ασύμβατο με το υψηλό επίπεδο των πελατών που διαμένουν στα ξενοδοχεία πολυτελείας του νησιού.
  • Φανταστείτε κάποιον πελάτη που θα αναγκαζόταν να μεταφερθεί από 5 αστέρων ξενοδοχείο σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία δεν θα ήταν σε θέση να υποστηρίξουν στοιχειώδεις παροχές και υπηρεσίες που αναζητά και είχε σαν προϋπόθεση για την επίσκεψη του.
  • Προτείνουμε σαν Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης να αναλάβουμε την πρωτοβουλία να διαχειριστούμε ξενοδοχείο καραντίνας που να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφόμενες υγειονομικές διατάξεις, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, σαν εναλλακτική πρόταση στην δωρεάν διαμονή που προβλέπεται στην προκήρυξη ξενοδοχείου καραντίνας. 
  • Η Σαντορίνη, με την παγκόσμια δυναμική παρουσία, που αναμφισβήτητα προβάλλει ως η αιχμή του δόρατος του Ελληνικού Τουρισμού, επελέγη από  τον πρωθυπουργό μας για να διακηρύξει σε όλο τον πλανήτη την επανέναρξη του τουρισμού στην χώρα μας.
  • Θα ήταν αδόκιμο λοιπόν, να πληγεί ανεπανόρθωτα από κάποια περιστατικά που πιθανόν θα προσδώσουν ανυπολόγιστες συνέπειες, όχι μόνο για το νησί, αλλά και για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος μας και θα υποβαθμίσει τη συνολική προσπάθεια που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα, βάση της οποίας η χώρα μας καθίσταται ο πλέον ελκυστικός τουριστικός προορισμός παγκοσμίως», επισημαίνεται στην επιστολή.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here