Γράφει η «ξενοδόχος»

Στα 850 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το σύνολο των επενδύσεων στην Costa Navarino συμπεριλαμβανομένου και του νέου επενδυτικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις νέες περιοχές με τα γήπεδα γκόλφ, τις πολύτελείς κατοικίες και τα νέα ξενοδοχεία.

  • «Οι νέες μας επενδύσεις, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αποτελούν συνέχιση του οράματός μας για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί η Costa Navarino και ολόκληρη η περιοχή ως ένας τόπος-πρότυπο, όχι μόνο για να τον επισκέπτεται κάποιος αλλά και για να ζει εδώ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος την περασμένη Παρασκευή, όπου το συγκρότημα επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πελοπόννησο.

Σημειωτέον ότι παρουσία του κ. Γεωργιάδη, αλλά και του υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη έγινε και η θεμελίωση της νέας επένδυσης του ομίλου της Dolphin του Μίλτου Καμπουρίδη για το Kilada Hills ύψους άνω των 400 εκατ. ευρώ.

 

  • «Δεν ήμουν ούτε ένα μήνα στη θέση του υπουργού όταν ο κ. Κωνσταντακόπουλος με επισκέφθηκε για να με ενημερώσει για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα που σχεδιάζει ο όμιλος στην περιοχή», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
  • «Εννέα μήνες μετά διαπιστώνω ότι εδώ στη Μεσσηνία συντελείται ένα θαύμα. Είναι μία νέα μεγάλη επένδυση και οι εργασίες προχώρησαν με πρωτοφανή ταχύτητα για τα ελληνικά  δεδομένα. Ένας πολυσύνθετος τουριστικός προορισμός δημιουργείται και συμπληρώνει τον ήδη υπάρχοντα σπουδαίο τουριστικό προορισμό της Costa Navarino.
  • Η ομορφιά και η φιλοξενία της Μεσσηνίας έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν όραμα, σχέδιο και μεράκι. Σήμερα, αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια ως Έλληνας και ως Υπουργός που επισκέφτηκα αυτόν τον τόπο, που σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμος και θα δώσει ζωή και χαρά σε όλη την Ελλάδα».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις νέες περιοχές της Costa Navarino, οι οποίες ακολουθούν τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης και διαχείρισης που εφαρμόζονται στον προορισμό. To συνολικό ύψος των νέων επενδύσεων ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ και έρχεται να προστεθεί στα 600 εκατ. ευρώ που έως τώρα έχουν επενδυθεί για την ανάπτυξη της Costa Navarino.

Οι νέες περιοχές είναι το Navarino Bay, όπου κατασκευάζεται ένα υπόσκαφο, υπερπολυτελές  resort με 99 σουίτες και βίλες, σε ένα παραθαλάσσιο μέτωπο 2χλμ., το Navarino Waterfront, όπου δημιουργείται ένα σύγχρονο, lifestyle resort με παραθαλάσσια Αγορά και 200 δωμάτια, σουίτες και bungalows, καθώς και το Navarino Hills, όπου αναπτύσσονται δύο γήπεδα γκολφ 18 οπών, clubhouse και βοηθητικές εγκαταστάσεις, σε συνολική έκταση 5.000 στρεμμάτων.

  • Στο πλαίσιο της παρουσίασης, έγινε αναφορά στη σημαντική επίδραση που θα έχουν οι νέες επενδύσεις στην περιοχή, ενισχύοντας την καθιέρωσή της ως ενός ποιοτικού προορισμού για όλο το χρόνο.

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στη δημιουργία 1.670 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας, πλέον των 4.000 που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Το σύνολο των επενδύσεων όλων των φάσεων θα ξεπεράσει τα 1,2 δισ. ευρώ.

Σημαντικές θα είναι και οι επενδύσεις από ανθρώπους που θα επιλέξουν την Costa Navarino για την αγορά τουριστικών κατοικιών που  υπολογίζονται σε 1,3 δισ. ευρώ επιπλέον.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here