Αρκετά ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων που υπεβλήθησαν το 2022.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, μηδενικό εισόδημα εμφανίζει ένας στους 10 φορολογούμενους, ενώ περίπου 1 εκατ. νοικοκυριά ανήκουν στην μεσαία τάξη και μόλις 1.000 άτομα δηλώνουν πάνω από 900.000 ευρώ.

Ο μέσος Έλληνας δήλωσε εισόδημα 12.748 ευρώ και πλήρωσε φόρο 1.347 ευρώ.

Συνολικά, στα ελληνικά νοικοκυριά βεβαιώθηκαν φόροι 8,9 δισ. ευρώ, αυξημένοι κατά 732,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2021. Σχεδόν 3 εκατ. νοικοκυριά πλήρωσαν φόρο πάνω από 300 ευρώ, ενώ σχεδόν 270 χιλιάδες ήταν εκείνοι που κλήθηκαν να πληρώσουν πάνω από 6.000 ευρώ.

Kι ένα νέο ενδιαφέρον στοιχείο, για μία υπόθεση… παλιά, που είχε βάλει στο μικροσκόπιο της η Εφορία, σαρώνοντας περιοχές με το google maps…

Σε 17.762 ανέρχονται τα νοικοκυριά που δηλώνουν στην Εφορία ότι έχουν εξωτερική πισίνα και 307 αυτά που διαθέτουν εσωτερική δεξαμενή κολύμβησης στο σπίτι τους.

Ο αλγόριθμος της ΑΙ

Η ΑΑΔΕ έχει επιστρατεύσει πλέον ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης. Όπως αποκάλυψε ο διοικητής της ΑΑΔΕ,  Γιώργος Πιτσιλής, “σαρωθήκαν” συγκεκριμένα σημεία του δορυφορικού χάρτη και εντοπίστηκαν…μπλε σημεία, ενώ στη συνέχεια το σύστημα ξεχώρισε ποια από αυτά είναι κολυμβητικές δεξαμενές και όχι κάτι άλλο, έβγαλε τις συντεταγμένες και ακολούθησε διασταύρωση μέσω Κτηματολογίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H… ακτινογραφία των εύπορων, των μεσαίων στρωμάτων και των αδύναμων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here