Σε διαρκείς υπολογισμούς για το κόστος ενός ενδεχόμενου lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων στην Αττική επιδίδεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και το επιτελείο του να λαμβάνουν μια πλήρη εικόνα των ταμειακών διαθέσιμων προκειμένου να γνωρίζουν τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας.

Στο σενάριο μιας καραντίνας 14 ημερών στην περιφέρεια Αττικής αναμένεται και πάλι να πληγούν ο κλάδος της εστίασης και του λιανεμπορίου.

Σε ευρύτερο επίπεδο, μελέτες καταδεικνύουν ότι το lockdown θα στοίχιζε στην οικονομία περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ, μεταδίδει το aftodioikisi.gr, δεδομένου ότι στην Αττική παράγεται το 48% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας.

Αντίστοιχες εκτιμήσεις έχουν γίνει και για το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων σε άλλες περιοχές της επικράτειας. Από αμιγώς οικονομική άποψη η δεύτερη πιο κρίσιμη περιφέρεια είναι της Κεντρικής Μακεδονίας αφού αυτή παράγει το 13,7% του ΑΕΠ και ακολούθως η Θεσσαλία που συμμετέχει με ποσοστό 5,2%, η Κρήτη με 5% και η Δυτική Ελλάδα με 4,5%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here